ŽRTVA PODGORIČKOG REVOLVERAŠA: Božjom voljom sam ostao živ

Pivo krivo za pucnjavu i paljenje

ŽRTVA PODGORIČKOG REVOLVERAŠA: Božjom voljom sam ostao živ

Crna Hronika -
Dobro sam čuo škljocanje, čak je nekoliko puta stiskao obarač, ali ga pištolj nije slušao. Taj trenutak sam iskoristio da pobegnem između zgrada, ispričao je vozač Dragan Đukanović, koji je preživeo torturu Filipa Babovića

PODGORICA - Vozač u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore Dragan Đukanović (47) Veliki petak upamtiće do kraja života, jer kako tvrdi, samo božjom voljom je ostao živ nakon što je bizarnim povodom pijani Filip Babović pokušao da ga ubije.

Đukanović se, veoma emotivno u policiji prisećao slika ispred vulkanizerske radnje, kada ga je u petak oko 10.30 časova Babović napao zbog toga što je ispred servisa parkirao službeni “pežo 407”.

Pijani mladić, poznat po nasilničkom ponašanju,odmah je reagovao kada je ugledao CG tablice na “pežou”, pa je pomislio da je vozač - policajac, koji za vreme praznika koristi službeni automobil.

Vozač glavnog pregovarača Crne Gore sa EU Aleksandra Pejovića ispričao je policiji da je pokušao da smiri situaciju, pa kada je vidio da je đavo odneo šalu u jednom trenutku seo u “pežo” i pokušao da ode sa parkinga. U tom trenutku, kako se prisetio Đukanović, vitlajući pištoljem prišao mu je Babović i preteći da će ga ubiti naterao da izađe iz automobila.

Da li je Babović želio da ubije vozača ili ne, saznaće se tokom postupka, a posebno će se veštačiti i Babovićev pištolj kako bi se utvrdilo da li je oružje “zakočilo”

“Kleči, ajde odmah klekni dole. Ubiću te, klekni”, ponavljao je Babović, ali Vladin vozač nije, kako tvrdi, želeo da se ponizi pred nasilnikom pa je odbio da klekne ispred njega.

Đukanović je u policiji nekoliko puta ponovio da nije tačno da je klečao ispred Babovića, ali su neki radnici iz vulkanizerske radnje dali iskaze da je on morao da posluša Babovića.

Postoje čak tri verzije o tome šta se tada dogodilo - Đukanović je tvrdio da je Babović u jednom trenutku pucao u njega, te da je dobro čuo škljocanje pištolja, ali da se zrno zaglavilo u cevi tako da je on izbegao gotovo sigurnu smrt.

“Dobro sam čuo škljocanje, čak je nekoliko puta stiskao obarač, ali ga pištolj nije slušao. Taj trenutak sam iskoristio da pobegnem između zgrada”, tvrdi Đukanović.

Da li je Babović želio da ubije vozača ili ne, znaće se tokom postupka, a posebno će se veštačiti iBabovićev pištolj kako bi se utvrdilo da li je oružje “štekalo”.

Kada je vozač pobegao, Babović je zapalio automobil, a vatra je zahvatila gume zbog čega je došlo do velikog požara, koji je uništio gotovo sve u auto-servisu “Centar”.

Nakon toga Babović se vratio u kuću, dopunio municiju, a potom izašao na magistralu pucajući nasumice i preteći ljudima u saobraćaju.

Tokom istrage utvrdilo se da je Babović ispalio 13 metaka.

Babović se pred tužiocem kajao zbog polusatnog terora, koji je priredio u centru grada, a svoje ponašanje pravdao je pijanstvom.

On je u petak ujutro pušten iz zatvora, gdje je proveo 40 dana zbog kafanske tuče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja