PAKLENI PLAN: Nikoliću hteli da smeste ubistvo Đinđića!
Foto: Rojters

Aleksandar Simović u Specijalnom sudu izjavio

PAKLENI PLAN: Nikoliću hteli da smeste ubistvo Đinđića!

Crna Hronika -
NAMEŠTALJKA Nekadašnji „zemunac“ rekao da je tužilaštvo od njegovog rođenog brata Miloša tražilo da za političku pozadinu atentata na premijera optuži Tomislava Nikolića

BEOGRAD - Tvrdi da mu ruke nisu krvave!Aleksandar Simović, nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“, izjavio je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da je tužilaštvo od njegovog brata Miloša tražilo da za političku pozadinu ubistva premijera Zorana Đinđića optuži Tomislava Nikolića!- Zahtevali su da Miloš optuži tada predsednika Srpske napredne stranke, a danas predsednika države - Tomislava Nikolića. Moj brat je to odbio - rekao je Aleksandar Simović u završnoj reči pred presudu za ubistvo svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.Sretko me mrziUgljenisano Vukojevićevo telo nađeno je 3. juna 2006. u šumarku u blizini auto-puta Beograd-Šid. Za ovaj zločin optužen je Aleksandar Simović, koji je juče nekoliko puta ponovio da nije ubio Vukojevića i da mu je sve namestio zloglasni „zemunac“ Sretko Kalinić.- Kalinić mrzi mene i moju porodicu jer smatra da je moj brat Miloš, koji ga je ranio u Zagrebu, odgovoran za njegovo hapšenje. Baš u vreme kad sam želeo da kažem sve što znam o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića optužen sam za ubistvo Vukojevića, a mojoj ženi je razbijen automobil. Svaki dan strahujem da li će moja porodica proći kao Nikola, brat Luke Bojovića. Taj momak nije imao nikakve veze s kriminalom, a ipak je ubijen - rekao je Aleksandar.Kalinić je srpski BrejvikOn je od suda tražio da ga oslobodi optužbi za ubistvo svedoka-saradnika i za taj zločin optužio Kalinića, nazivajući ga srpsko-hrvatskim Brejvikom!- Molim vas, nemojte moje ruke da bojite u crveno, moje ruke nisu krvave. Nisam nikoga ubio. Kao pravoslavni hrišćanin i vernik kažem - neka je prokleto sve moje drago ako sam ga ubio! Tako morbidnu stvar može da uradi samo Kalinić. Možemo mom bratu, koji ga je ranio, da zahvalimo što je ta zver u zatvoru, jer ko zna koliko bi još ljudi srpsko-hrvatski Brejvik zavio u crno. Ko zna kakve bi glavobolje imali da je prošle godine uspeo da pobegne iz zatvora - izrekao je Aleksandar Simović teške optužbe na račun Sretka Kalinića.

Aleksandar Simović
Aleksandar Simović

Simovićima umro otacUoči jučerašnjeg suđenja, Miloš i Aleksandar Simović obavešteni su da im je umro otac Ilija. Uprkos tome, Aleksandar nije želeo da iznošenje završnih reči bude odloženo, ali je sudija Velimir Lazović izricanje presude pomerio za 20. maj. Saučešće Simoviću je juče izrazio i zamenik tužioca Jovica Jovanović, a nedugo potom i tražio da Simović bude osuđen na maksimalnih 40 godina robije.A zašto ne optužite Čedu?Aleksandar Simović zapitao je juče zbog čega nije procesuiran Čedomir Jovanović kad je svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi izjavio da je Jovanović snabdeo „zemunski klan“ oružjem ukradenim iz policijske stanice Savski venac.- Ako sam ja optužen na osnovu Kalinićeve izjave, zašto Jovanović nije optužen posle Bagzijevog svedočenja? - upitao je Aleksandar Simović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track