SPECIJALNI SUD: Optužnica potvrđena i prosleđena Miškoviću

SPECIJALNI SUD: Optužnica potvrđena i prosleđena Miškoviću

Crna Hronika -
pecijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Miroslava Miškovića i još 10 njegovih saradnika, a izdata je naredba da se optužnica ekspeduje optuženima i braniocima na odgovor

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još 10 njegovih saradnika i prosledio je optuženima i njihovim braniocima na odgovor.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je da je krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja tog suda u petak preispitivalo optužnicu i utvrdilo da sadrži sve potrebne elemente da bi se po njoj postupalo.

Ristić je dodala da je sud juče izdao naredbu da se optužnica ekspeduje optuženima i braniocima na odgovor.Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Miškovića i još 10 njegovih saradnika zbog sumnje da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Optužnicom su obuhvaćeni i Miškovićev sin Marko, kao i vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković.Njima se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela zaprećena je kazna do 10 godina zatvora.

Tužilaštvo je, takođe, predložilo da se Miroslavu Miškoviću i Đuraškoviću produži pritvor.Mišković i Đurašković su u pritvoru koji im je određen do 9. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja