NIŠ: Krvična prijva portiv lekara i još trojice za iznudu
Foto: Rtv5

NIŠ: Krvična prijva portiv lekara i još trojice za iznudu

Crna Hronika -
Niška policija podnela je krivčne prijave protiv trojice muškaraca koji se sumnjiče za pretnju i iznudu od jednog vlasnika autoservisa

NIŠ- Zbog sumnje da su počinili iznudu policija je podnela krivičnu prijavu protiv Mirka B. (42), Nikole J. (32) i Jozefa G. (59) iz Niša, kao i Nebojše N. (38) iz Niške Banje.

Oni se sumnjiče da su neposredno i putem SMS poruka upućivali pretnje poslovođi jednog auto servisa u Nišu i od njega zahtevali da odustane od tužbe za naplatu potraživanja za popravku automobila Jozefa G, inače lekara iz Niša.

- Jozef je u okrobru popravljao svoj „audi“ u ovom servisu koja je koštala 160.000 dinara. Dogovor je bio da račun plati do kraja 2012.godine, ali budući da to nije učinjeno, servis je poslao opomenu a onda tužbu. Nebojša N, inače Jozefov vozač, poslao je poruku M.K., servisnom savetniku, da se nađu u kafeu „Metroa“. Tu je došao i Mirko B. koji je M.K., kako se sumnja, uvrtao uši i stavljao mu nož pod grlo, tražeći da se povuče tužba. Nakon toga M.K. je dobio i anonimnu SMS poruku: „udarićemo ti na porodicu ako ne povučeš tužbu protiv ? Znaš ko je“, kaže izvor blizak istrazi. Uplašeni M.K. je obavestio policiju ali je u međuvremenu Mirko preko Nikole J. koji živi u komšiluku M.K. zakazao novi susret na kojem mu je ponovo zapretio.

- M.K. je od svog šefa zatražio da se tužba povuče, rekavši da će on da uzme kredit i plati račun i da želi da da otkaz jer je uplašen za svoju porodicu. Nakon što su povukli tužbu, šef servisa je rekao M.K. da pozove doktora i da mu kaže da je tužba povučena. Lekar ga je samo saslušao i „otkačio“, kaže naš sagovornik. Policija je identifikovala sve osumnjičene i privela ih a istražni sudija ih je nakon saslušanja pustio da se brane sa slobode.

Jozef G. je demantovao da on i njegov prijatelj Nebojša imaju veze sa bilo kakvim pretnjama i iznudama a da drugu dvojicu osumnjičenih ne poznaje. On je rekao da nema nikakav dug prema pomenutoj firmi nemam i da će u sudskom postupku dokazati da nije uradio ništa protiv zakona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track