Najnovije vesti

POTERNICA: Dragoljub Marković priveden zbog utaje poreza!

Biznismen iz Surčina proveo noć u pritvoru

POTERNICA: Dragoljub Marković priveden zbog utaje poreza!

Crna Hronika
Za kumom ubijenog premijera Zorana Đinđića 29. aprila raspisana poternica zbog neodazivanja na sudske pozive

BEOGRAD - Pošto nije dolazio u sud, policija je došla po njega.
Dragoljub Marković, biznismen i kum ubijenog premijera Zorana Đinđića i nekadašnji finansijer DS, koji je prekjuče priveden u policiju zato što se nije odazivao na sudske pozive, ispitan je juče pred dežurnim istražnim sudijom u Sremskoj Mitrovici zbog sumnje da je utajio porez. Nakon saslušanja Marković je pušten da se brani sa slobode.

- Za Markovićem je 29. aprila bila raspisana poternica zbog neodazivanja pozivima suda - potvrdio je izvor Kurira iz Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici ne želeći da kaže o kakvoj i kolikoj utaji poreza je reč.

Nezvanično, međutim, saznajemo da se istraga protiv Markovića vodi zbog sumnje da u budžet Srbije nije uplatio oko 84 miliona dinara.
- Zbog toga je protiv ovog biznismena 2011. godine podneta krivična prijava koja ga tereti da je od septembra 2008. do novembra 2010. prodao 70 odsto preduzeća „Eko organik lajf“, nekadašnji „Krmivo produkt“, upravo da bi izbegao plaćanje poreza. Prodajom je stekao 423 miliona dinara - navodi sagovornik Kurira.

(S. S. - NA. S.)

Dragoljub Marković ćuti

Surčinski biznismen juče nije želeo da razgovara s novinarima Kurira. Iako smo mu poslali više poruka i poslali mejl s pitanja, nije odgovorio ni na jedno ni na drugo.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...