Razrešeno svirepo ubistvo Dragoša Simića iz Crvice

Posle tri godine

Razrešeno svirepo ubistvo Dragoša Simića iz Crvice

Crna Hronika -
Simića su 27. jula 2010. u Crvici kod Bajine Bašte sačekali, napali, pretukli, opljačkali, a zatim upucali, a krivične prijave zbog učešća u tom ubistvu podignute su protiv sedam lica

UŽICE - Užička policija u saradnji sa kriminalističkom policijom MUP-a Srbije uspela je da reši ubistvo Dragoša Simića, vlasnika menjačnice DS iz Bajine Bašte.

To slovi za jedno od najtežih krivičnih dela u poslednjih pet godina na području Zlatiborskog okruga.

Simića su 27. jula 2010. u Crvici kod Bajine Bašte sačekali, napali, pretukli, opljačkali, a zatim upucali, a krivične prijave zbog učešća u tom ubistvu podignute su protiv sedam lica.

Načelnica Policijske uprave Užice Dragica Jevtović rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da je na tom slučaju intenzivno rađeno tri godine.

“Intenzivno smo radili skoro tri godine na rasvetljavanju ovog ubistva i drago mi je da smo uspeli da izvršioce privedemo pravdi", rekla je.

Jevtovićeva je istakla da je prilikom rasvetljavanja ovog ubistva užička policija u saradnji sa pripadnicima kriminalističke i protivterorističke jedinice i policijom iz Bajine Bašte, Valjeva i Nove Varoši, privela 12 lica, od kojih je za sedam određen pritvor od strane Višeg suda u Užicu.

"Protiv Ž.K.(36) i B.S.(33) iz Beograda i N.P.(33) državljanina Crne Gore sa prebivalištem na Ubu, podnete su krivične prijave zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teškog ubistva. Protiv M.R., M.V. i LJ.L. sa Uba podnete su krivične prijave za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca. Protiv M.V. iz Bajine Bašte i M.Č. iz Valjeva krivične prijave za razbojništvo u pomaganju", precizirala je.

Svi uhapšeni priznali su da su učeštvovali u ubistvu Dragoša Simića.

Po podacima istrage, Ž.K. i B. S. su Simića sačekali u selu Crvica gde je živeo. Zatim su ga napali i pretukli, a potom oteli torbu sa novcem i pištolj koji je imao u legalnom posedu. Na kraju su u njega ispalili jedan hitac, koji ga je usmrtio, i pobegli autom.

Osumnjičeni su od žrtve oteli 1.500 evra,100.000 dinara,100 konvertibilnih maraka, 500 dolara i 500 švajcarskih franaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track