AFERA AZOTARA: Petorica u pritvoru, četvorica pod merama

AFERA AZOTARA: Petorica u pritvoru, četvorica pod merama

Crna Hronika -
Predragu Vujačiću, Radoslavu Stojanoviću, Goranu Čolakoviću, Sreti Miletiću i Vidoju Tomiću je određen pritvor, jednom osumnjičenom mera zabrane napuštanja boravišta, a za troje mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima

BEOGRAD - Sudija za prethodni postupak je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal odredio pritvor do 30 dana za petoro osumnjičenih za zloupotrebe prilikom prodaje regresiranog i neregresiranog mineralnog đubriva "HIP Azotara" Pančevo, saopštilo je danas tužilaštvo.

Pritvor je određen Predragu Vujačiću, Radoslavu Stojanoviću, Goranu Čolakoviću, Sreti Miletiću i Vidoju Tomiću.

Jednom osumnjičenom određena je mera zabrane napuštanja boravišta, dok je za troje osumnjičenih sudija za prethodni postupak odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv svih deset osumnjičenih donelo naredbu o proširenju istrage, kao i prema Radosavu Vujačiću, Mihailu Grujiću, Vladi Krkoviću, Radivoju Božoviću, Dragom Stojakoviću, Dragi Popinu, Milisavu Filipiću i Veri Isaković, protiv kojih je već vodi istraga zbog nezakonitog korišćenja budžetskih sredstava.

Aniti Matić je određena mera zabrane napuštanja boravišta, dok je Čedi Brboriću, Brankici Bilić i Draganu Šuku određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

Pomenutih deset osumnjičenih uhašeni su 11. juna u nastavku postupka koji je započet u novembru prošle godine hapšenjem bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i njegovih saradnika.Osumnjičeni se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i tako oštetili budžet Srbije i "HIP Azotaru" za 350 miliona dinara.Prema navodima krivične prijave koju je u utorak policija podnela tužilaštvu, sumnja se da su, njih 18 osumnjičenih, od 17. decembra 2009. do kraja 2011. godine u Pančevu, Novom Sadu, Beočinu, Somboru, Sremskoj Kamenici, Vrbasu, Senti, Bogatiću postupajući suprotno uredbama Vlade Srbije o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje mineralnih đubriva oštetili budžet Srbije i "HIP Azotaru" za 350 miliona dinara.Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 22. maja optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i još 20 njegovih saradnika zbog prodaje regresiranog mineralnog đubriva od jula 2009. do oktobra 2011. godine koja je vršena suprotno uredbama Vlade Srbije.

Tom optužnicom okrivljeni se terete da su Azotaru oštetili za oko 25 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track