ROBIJA: Euleks osudio sudiju i advokata iz Peći!

Zloupotreba službenog položaja

ROBIJA: Euleks osudio sudiju i advokata iz Peći!

Crna Hronika -
Okrivljeni su zajedno učestvovali u nezakonitom postupku pred Opštinskim sudom u Klini, juna 2005. godine, koji je doveo do gubitka po Udruženje osiguravajućih društava Kosova

BEOGRAD - Mešovito veće dvoje Euleksovih i jednog kosovskog sudije osudilo je Kolju Puku i Avdulaha Robaja na po 18 meseci zatvora zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja u saučesništvu, saopštio je Euleks. U Osnovnom sudu u Peći, mešovito veće kome je predsedavao Euleks-ov sudija odlučilo je da postoji dovoljno dokaza da se utvrdi da su okrivljeni zajedno učestvovali u nezakonitom postupku pred Opštinskim sudom u Klini, juna 2005. godine, koji je doveo do gubitka po Udruženje osiguravajućih društava Kosova - Službe za obavezno osiguranje u Prištini u iznosu od 71.257,40 evra.

U saopštenju je navedeno da je u to vreme, Puka bio sudija, a Robaj advokat koji je zastupao Udruženje osiguravajućih društava Kosova. Puka je priznao krivicu 29. januara, a danas je osuđen na kaznu zatvora u trajanju 18 meseci. Njemu je i oduzeta mogućnost držanja službenog položaja ili obavljanja advokature na period od tri godine od dana puštanja na slobodu.

Okrivljeni Robaj, izjavio je da je nevin, ali je osuđen i izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 18 meseci. Sudsko veće je obojicu okrivljenih obavezalo da isplate nadoknadu štete Udruženju osiguravajućih društava Kosova, u iznosu od 71.257,40 evra i proglasilo ih grupno i pojedinačno odgovornim za isto. Krivicno gonjenje slučaja vršio je kosovski tužilac iz Specijalnog tužilaštva Kosova (STK). U saopštenju je navedeno da svaka stranka u postupku ima pravo žalbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track