Radnik obezbeđenja banke ukrao 100 čekova

Radnik obezbeđenja banke ukrao 100 čekova

Crna Hronika -
Osumnjičeni je deo ukredenih čekova realizovao na benzinskoj pumpi i u prodvnici

SMEDEREVO - Smederevska policija uhapsila je Željka K. (33) zbog sumnje da ukrao 100 čekova iz Poštanske štedionice u Beogradu gde je angažovan kao radnik fizičko-tehničko obezbeđenja.

Osumnjičeni je deo ukredenih čekova realizovao na benzinskoj pumpi i u prodvnici, a krivičnom prijavom će biti obuhvaćeno još sedam osoba zbog sumnje da su pomagale, navodi se u saopštenju.

Željko K. je osumnjičen da je "ukrao 50 blanko čekova i 50 realizovanih i arhiviranih čekova sa podacima fizičkih lica i natpisom "likvidirano", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je "podatke sa realizovanih čekova koristio za popunjavanje blanko čekova" i objašnjava da je "25 tako ispunjenih čekova, u ukupnoj vrednosti od 124.000 dinara, realizovao na benzinskoj stanici i u jednoj prodavnici u Smederevskoj Palanci".

Policija u saopštenju tereti osumnjenog da je izvršio krivična dela falsifikovanje hartija od vrednosti i krađa i da će, sa krivičnom prijavom biti sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu,

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćeno još sedam osoba, zbog sumnje da su mu pomogli u vršenju ovih krivičnih dela, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track