Produžen pritvor Dreničkoj grupi u trajanju od 2 meseca
Foto: Reuters

Produžen pritvor Dreničkoj grupi u trajanju od 2 meseca

Crna Hronika -
Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici doneo je danas odluku o produženju pritvora za pripadnike "Dreničke grupe" Oslobodilačke vojske Kosova u trajanju od dva meseca

KOSOVSKA MITROVICA - Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici doneo je danas odluku o produženju pritvora za pripadnike "Dreničke grupe" Oslobodilačke vojske Kosova u trajanju od dva meseca.

Ovu vest je za prištinske medije potvrdio advokat Tom Gaši, branilac optuženog bivšeg komandanta OVK i ambasadora Kosova u Albaniji Suljejmana Seljimija.

"Na osnovu zahteva tužioca Euleksa sud je doneo odluku kojom je za još dva meseca produžen pritvor bivšem komandantu Glavnog štaba OVK Suljejmanu Seljimiju i šestorici njegovih saboraca", rekao je Gaši.

On je rekao da je odluka suda "šokantna" i bez zakonskog osnova, kao i da ne postoji ni jedan razlog da Seljimi i ostali ostanu u pritvoru.

"Izgleda da je ovaj sudija potpao pod uticaj tužioca i apelacionog suda, koji je meru kućnog pritvora promenio na pritvor", rekao je Seljimijev advokat i najavio da će u ponedeljak uložiti žalbu na ovu odluku suda.

Među osumnjičenima kojima je produžen pritvor su i bivši komandant OVK za Drenicu i sadašnji predsednik opštine Srbica Sami Ljuštaku, kao i jos petorica boraca OVK koji su osumnjičeni za krivično delo ratnog zločina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track