TRAGEDIJA U CG: Autobus sleteo sa mosta, poginulo16 putnika

U provaliji

TRAGEDIJA U CG: Autobus sleteo sa mosta, poginulo16 putnika

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila u blizini kafane "Počinak", kada je autobus sleteo sa mosta i pao u provaliju, kod Manastira Morača

KOLAŠIN - Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kod Manastira Morača, na mostu zvanom Grlo, oko 17.00 sati desila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj je prema poslednjim podacima, najmanje 16 putnika poginulo, a 30 teško povređeno kada je autobus rumunskih registarskih tablica sleteo u provaliju.

Tela poginulih su prebačena u Podgoricu, dok su tela tri osobe zatrpane stenjem ili ostacima autobusa i za njima se još traga.

Željko Darmanović, komandir Službe zaštite Kolašin, kazao je ranije da izvlačenje ostalih žrtava otežava to što se preko autobusa nalazi ogromna stena.

Iz crnogorske policije tokom popodneva saopštavani su oprečni podaci o tome da li je autobus rumunskih ili ukrajinskih registarskih tablica, da bi ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević otklonio tu dilemu, navodeći da je reč o autobusu iz Rumunije.

On je ranije večeras novinarima kazao da je, prema podacima sa kojima je MUP Crne Gore tada raspolagao, poginulo 13 putnika, a 30 je teško povređeno, da bi spasilačke ekipe kasnije ispod olupine smrskanog autobusa izvukle još tri beživotna tela, čime se broj žrtava povećao na 16.

Prema rečima Konjevića, u autobusu je bilo 46 putnika, a uglavnom su u pitanju stariji ljudi.

On je kazao da je o nesreći obaveštena rumunska ambasada i izjavio saučešće porodicama preminulih.

Konjević je naveo da se udes dogodio kada je autobus, iz za sada nepoznatih razloga, sleteo sa mosta Ždrijelo, kod manastira Morača.

On je naveo da je autobus rumunskih registarskih tablica sleteo sa mosta u kanjon Morače i da je završio u provaliju duboku više od 30 metara.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ponudio je svu potrebnu pomoć Crnoj Gori, povopdom teške saobraćajne nesreće.

Dačić je izjavio da je ponudio pomoć u medicinskom i stručno-tehničkom ljudstvu i svemu što je potrebno da bi se sanirale tragične posledice nesreće.

Sva raspoloživa kola podgoričke Hitne medicinske pomoći bila su upućena su na mesto nesreće.

Pored ekipa hitne pomoći, povređene putnike do Kliničkog centra u Podgorici prevozili su i putnički automobili koji su se zatekli na mestu nesreće.

Policija je bila napravila koridor od mesta udesa do Podgorice kako bi se povređeni putnici što pre prebacili do Kliničkog centra.

Direktor Urgentnog bloka Kliničkog Centra Vladimir Dobričanin kazao je da je u tu medicinsku ustanovu dopremljeno troje povređenih putnika, među kojima i jedno dete. On je naveo da je većina putnika sa teškim telesnim povredama.

"Svi su obrađeni i sada su u stanju dijagnostike, a nakon njihovog definitivnog zbrinjavanja videćemo o kakvim se povredama radi", kazao je Dobričanin.

Prema njegovim rečima, svi lekari Kliničkog centra su na raspolaganju i nije bilo nijednog zastoja u zbrinjavanju povređenih putnika.

Građani Podgorice u velikom broju dolaze u Zavod za transfuziju i dobrovoljno daju krv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track