TRGUJE LEŠEVIMA: Simović nudi dokaze o telima zakopanim u Zemunu

APELACIONI SUD-Zemunac traži novi postupak

TRGUJE LEŠEVIMA: Simović nudi dokaze o telima zakopanim u Zemunu

Crna Hronika -
Nagodba Nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ ponudio sudu da razreši likvidacije koje su navodno naručili svedoci-saradnici

BEOGRAD - Nije otkrio o kojim je likvidacijama reč.Nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ Miloš Simović ponudio je juče pravosudnim organima da razreši likvidacije ljudi čija su tela zakopana u Zemunu! On, međutim, nije rekao o kome je tačno reč.- Imam dokaze o telima zakopanim u Zemunu. Reč je o likvidacijama koje su naručivali svedoci-saradnici - rekao je Simović juče na sednici Apelacionog suda, koji razmatra žalbe na presudu kojom su Simović i Sretko Kalinić kao pripadnici „zemunskog klana“ osuđeni na po 40 godina zatvora za više ubistava, otmica i teroristički napad.- Nemam problem sa tim da se izjašnjavam o svom učešću. Priznao sam krivicu za atentat na premijera Zorana Đinđića i ponudio dovoljno dokaza da se otvori postupak za otkrivanje političke pozadine. Ne ulazim u to zbog čega to nije učinjeno - rekao je Miloš Simović i naveo da je o svim dokazima koje, kako tvrdi, poseduje već razgovarao s ljudima iz Ministarstva pravde.On je od Apelacionog suda zatražio da ukine presudu, kako bi, kako tvrdi, istina izašla na videlo.- Nisam tražio od suda da me oslobodi, već samo da na suđenju suoči svedoke-saradnike, koji su davali različite iskaze. Da je sud to prihvatio, danas biste imali čistu sliku o svim zločinima - kazao je Simović na javnoj sednici o nepravosnažnoj presudi. Sudsko veće će razmatranje dokaza nastaviti na sednici zatvorenoj za javnost, posle čega će doneti odluku da li će presudu da potvrdi, preinači ili eventualno ukine i naredi novo suđenje.

Kalinić nije želeo na sednicuSretko Kalinić, koji je nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora, juče je izostao sa sednice Apelacionog suda, koja je zbog bezbednosti održana u sudnici Centralnog zatvora. On je veću poslao pismo u kojem je naveo da ne želi da prisustvuje.- Ja sam iznenađen. Znam da je insistirao da bude doveden i da smo pripremali ono što će reći - izrazio je sumnju u to da je Kalinić pisao pismo njegov advokat Slavko Petrić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track