Slučaj Kontrast: Izveštaj sudskih veštaka odložio suđenje za septembar

Slučaj Kontrast: Izveštaj sudskih veštaka odložio suđenje za septembar

Crna Hronika -
Razlog za odlaganje glavnog pretresa za 2. septembar je ostavljanje dodatnog roka sudskom veštaku za izradu nalaza i mišljenja sa dodatnog veštačenja koje je obavljeno prošlog meseca na mestu nesreće

NOVI SAD - Suđenje okrivljenima za izazivanje požara u novosadskoj diskoteci "Kontrast" u kojem je poginulo šestoro mladih ljudi neće biti odrzano 9. jula, već 2. septembra zbog izveštaja sudskih veštaka, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Kako se navodi, razlog za odlaganje glavnog pretresa za 2. septembar je ostavljanje dodatnog roka sudskom veštaku za izradu nalaza i mišljenja sa dodatnog veštačenja koje je obavljeno prošlog meseca na mestu nesreće.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podignuta je protiv vlasnika Kontrasta Alojza Ganića (68), dvojice zakupaca Slaviše Stanišića (46) i Dejana Ratkovića (36), kao i protiv električara koji je obavljao popravke u klubu Miroslava Papuge (50).

Optužnica ih tereti da su odgovorni za izazivanje požara, zbog čega im se sudi za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, jer nisu održavali električne instalacije na odgovarajući način, niti su poštovali protivpožarne propise.

Oni su se tokom suđenja više puta izjasnili da nisu krivi. Dodatno veštačenje mesta nesreće izvršeno je na zahtev branilaca okrivljenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track