Darijanu Musiću 35 godina robije: Mama ne brini, u zatvoru mi je kao na ekskurziji!

Za ubistvo Vladislave Červenko

Darijanu Musiću 35 godina robije: Mama ne brini, u zatvoru mi je kao na ekskurziji!

Crna Hronika -
Amnezija - Ne mogu da se setim da sam je ubio, rekao Darijan Musić, koji je optužen da je Vladislavi Červenko slomio sva rebra i nožem urezao svoj datum rođenja na njenom telu

NOVI SAD - I dalje se ne oseća krivim!Darijan Musić (26) osuđen je juče na 35 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje devojke, manekenke Vladislave Červenko (25), u stanu u novosadskom naselju Liman 12. novembra prošle godine. Nakon što je sudija Zlata Rodić Knežević izrekla i obrazložila presudu, okrutni ubica se majci Borki obratio rečima:- Mama, ništa ne brini. Super mi u zatvoru, kao da sam na ekskurziji.Prekid filmaMusić je u završnoj reči, kao i tokom celog suđenja, tvrdio da se ne seća da je on ubio Vladislavu i da se oseća nevinim.- Svega se sećam, samo tog dana ne. Ali s obzirom na medijsku golgotu, na poglede i upiranje prstom u mene, kao i na osnovu optužnice, proizlazi da sam to učinio - rekao je Musić, a potom opisao šta je radio pre zločina:- Dan pre nego što je nastradala popio sam flašu tekile. Kobnog dana ušmrkao sam dve crte kokaina. Uzeo sam metil-fenidat, izgrickao pet tableta „rivotrila“. Sećam se i da sam nekog šutnuo. E sad, da li Vladislavu ili nekog njenog švalera, ili pak vrata, toga se ne sećam - pričao je Musić u sudnici.Monstruozno ubistvoUprkos Musićevom upornom negiranju, sudija je rekla da je tokom suđenja dokazano da on jeste počinio ovaj zločin.- Darijan i dalje ne želi da prizna da je svirepo ubio Vladislavu. Ali njegova krivica je jasna, s obzirom na to da je njegova majka Borka rekla da je kobnog dana u stanu zatekla krvav tepih, da joj sin nije dao da uđe u sobu u kojoj je bila Vladislava, te da ju je oterao iz stana i rekao joj da se ne vraća nekoliko dana jer će je ubiti - rekla je sudija Rodić Knežević.Nakon zločina priznao je krivicu i na svom Fejsbuk profilu, na kojem je ostavio poruku: „Volim je i tako mrtvu i zgrčenu... Saučešće porodicama što sam to uradio.“- Time je priznao da je to svesno uradio. Vladislavu je ubio na vrlo bezobziran i gnusan način. Rekao je da ju je voleo, ali da jeste, on nikada ne bi mogao tako nešto da joj uradi. Umrla je u nesnošljivim bolovima. Zadao joj je najmanje 56 povreda udarajući je nogama i šipkom. Slomio joj je skoro svako rebro, rascepao jetru... Sve to dok je bila živa. Umirala je desetak minuta u velikim bolovima. Nema olakšavajuće okolnosti za ovakvo ubistvo - rekla je sudija.Kad ju je ubio, Musić je gasio cigarete po njenom telu, a zatim joj nožem urezao svoj datum rođenja.Advokati najavili žalbuSudija je na kraju rekla da se nada da će Musić, s obzirom na to da je vrlo inteligentan, iako se pravi da se ne seća samog ubistva, tokom godina koje će provesti u zatvoru shvatiti šta je uradio.- Nadam se da će i svi koji i pomisle na ovakvo ubistvo shvatiti da će proći isto kao Darijan. Niko nema prava nikome da oduzima život, a da ne govorim tek na ovakav svirep način kao što je on to uradio - rekla je na kraju sudija.Nakon suđenja Musićevi advokati su najavili žalbu na presudu iako su, kako su rekli, i samo očekivali da dobije 40 godina zatvora, koliko je tražio tužilac, koji će se takođe žaliti na presudu.Musić će ostati u pritvoru do pravosnažne presude.

Musić: Ja, pa đavo!Bio sam u zatvoru sedam godina dok sam bio u vezi s Vladislavom. Sad se osećam kao da sam na rekreaciji. Super mi je. Mir, tišina, čitam knjige, gledam serije, filmove, uživancija... - rekao je Musić u završnoj reči i dodao da mu je jedina zamerka to što ne može da se ošiša.Obraćajući se sudiji, rekao je da ima osećaj da je zauzeo mesto đavola.- Đavo je uvek bio na prvom mestu za svako zlo. E sad više nije. Sad sam ja prvi, a đavo je na drugom mestu. Pitam se da li mene sad čeka lomača - rekao je Musić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track