SPECIJALNI SUD: Potvrđena optužnica protiv Miroslava Miškovića!

SPECIJALNI SUD: Potvrđena optužnica protiv Miroslava Miškovića!

Crna Hronika -
Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela je zaprećena kazna do 10 godina zatvora

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i još osam njihovih saradnika, saopštilo je Tužilaštvo za organizovain kriminal.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9. maja optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" i ostalih koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnica je podignuta i protiv Rista Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihajlovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša i Predraga Filipovića zbog pomaganja u izvlačenju novca iz putarskih firmi.

Optuženi su i Živojin Petrović i Jadranka Bardić koji se terete za pomaganje u utaji poreza.Miroslav i Marko Mišković i Đurašković su optuženi da su na nezakonit način podigli vrednost akcija Preduzeća za puteve Niš kako bi ih prodali pošto im je u međuvremenu pala vrednost.Radnjama okrivljenih , prema optužnici, oštećena su putarska preduzeća i njihovi poverioci.

Optuženi imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rešenje o potvrđivanju optužnice.Specijalni sud u Beogradu je 3. jula vlasniku "Delta holdinga" i Đuraškoviću produžio za još 30 dana pritvor u kome borave od hapšenja 12. decembra 2012.

Marku Miškoviću je produžen kućni pritvor, a ostali se brane sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track