TRAGEDIJA: Iz Drine izvučena tela trojice maloletnika

Mladići nastradali na kupanju

TRAGEDIJA: Iz Drine izvučena tela trojice maloletnika

Crna Hronika -
Na lokaciji Ada Kale u Janji, na lokalitetu iza crpne stanice, gde se spaja Drina i kanal Dašnica u Janji, u subotu u popodnevnim časovima utopili su se Ibrahim Korajčević (17), Ejub Camić (15) i Osman Gutić (14)

BIJELJINA - U potrazi koja je trajala oko sat vremena ronioci kluba “Panteri” iz Bijeljine izvukli su u subotu iz Drine u Janji tela trojice utopljenih maloletnika.

Na lokaciji Ada Kale u Janji, na lokalitetu iza crpne stanice, gde se spaja Drina i kanal Dašnica u Janji, u subotu u popodnevnim časovima utopili su se Ibrahim Korajčević (17), Ejub Camić (15) i Osman Gutić (14). Ejub je sin glavnog janjanskog imama Omer ef. Camića.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, mladići nisu bili iskusni plivači i nalazili su se u plićaku, kada ih je u jednom trenutku rečna matica povukla u duboki vir.

U tom trenutku u vodi se nalazilo sedam mladića, ali su četvorica njih uspela da se otrgnu od vodene matice i spasili su se.

Trojicu mladića, međutim, verovatno je uhvatila panika i utopila su se.

Nikoga u tom trenutku od iskusnijih plivača nije bilo u blizini da bi im pomogao i izvukao ih na obalu.

Policiji je ovu nesreću prijavila ženska osoba oko 15.30 časova, saopštio je dežurni operativni CJB Bijeljina.

Ubrzo su na mesto nesreće stigli i pripadnici Granične policije, Civilne zaštite i ronioci Ronilačkog kluba „Panteri”.

Prvo su pronašli Korajčevićevo telo, potom Gutićevo, a telo Ejuba Camića pronađeno je tek oko 18 sati, kada su stigli ronioci.

Na mestu nesreće bili su dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina Sanja Bošković i pripadnici policije koji su obavili uviđaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja