ŽALOST: Anja je maštala da bude lekar i pomaže ljudima!
Foto: Dragan Kadić

Sahranjena Andrea Bojanić (17), koju je pregazio sin Željka Mitrovića

ŽALOST: Anja je maštala da bude lekar i pomaže ljudima!

Crna Hronika -
Pedesetak rođaka i prijatelja na večni počinak ispratilo devojku koju je kolima usmrtio sin vlasnika Pinka

BEOGRAD - Ovo nije zbogom, nego doviđenja!Da je bilo sreće, sad bi ti sahranjivala nas, a ne mi tebe... Sudbina je htela da moramo prerano da se rastanemo, ali ne zauvek... Andrea, nećemo ti reći zbogom, već doviđenja, jer znam da ćemo se ponovo negde sresti i biti zajedno. Obećavam ti.Ovo je juče rečeno nad grobom Andree Bojanić (17), koju je u četvrtak oko 23.30 na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici automobilom usmrtio Aleksandar Mitrović (20), sin Željka Mitrovića, vlasnika televizije Pink. Drhtavim glasom i kroz suze, jedan od rođaka dodao je da je Andrea bila dete kakvo se samo može poželeti.Zračila je dobrotom- Svako ko je bio u Anjinom društvu, postao je bolji čovek! Zračila je dobrotom i srećom. Uvek nasmejana, uvek raspoložena, spremna da svakome pritekne u pomoć i kaže lepu reč - rekao je rođak. Andrea Bojanić sahranjena je juče na Lešću, a pedesetak rođaka i prijatelja dostojanstveno je ispratilo devojku na večni počinak. Njena majka Ema i baka Vera nisu krile tugu.- Jedina moja, čekaj me - bilo je sve što je rekla Vera opraštajući se od unuke.Andreina rođaka kroz suze je pričala da je dan pre stravične tragedije Andrea bila kod nje.- Dugo smo razgovarale, jele breskve i pričale o njenom fakultetu. Dvoumila se da li da studira medicinu, da postane lekar i pomaže drugima, ili da studira biologiju... Pričala je da bi volela ili da postane neurohirurg, ili da se bavi naukom, genetikom - očajna je rođaka.Planirala put u ParizOna dodaje da je Andreina majka Ema ceo svoj život posvetila ćerki jedinici i da je sve što je imala ulagala u nju.- Danonoćno je radila kako bi joj pružila sve u životu. Andrei nije nedostajalo ni ljubavi ni pažnje... A i ona je znala to da uzvrati. Bila je vukovac u Četrnaestoj gimnaziji, perfektno je govorila engleski i francuski. Ako bi neko zamišljao idealnu osobu, to bi bila naša Anja. Eto, trebalo je da 28. jula otputuje za Pariz, ali nije dočekala put - kroz suze je rekla rođaka.

Neverica... Andreine drugarice došle na sahranu
Neverica... Andreine drugarice došle na sahranu

Sahranjena... Andrea Bojanić
Sahranjena... Andrea Bojanić

Mitrović nije bio na sahraniNi Željko Mitrović, niti bilo ko iz njegove porodice, juče nije prisustvovao sahrani devojke koju je Aleksandar ubio.- Neumesno bi bilo da se on pojavio na opelu... Andrea je poginula, ovo je najteži trenutak u životu njene porodice i on svakako ne bi bio poželjan na sahrani. Rane su sveže i mnogo bole - kaže rođaka nastradale devojke i dodaje da je njena porodica sigurna da ona nije pretrčavala ulicu na crveno svetlo.- Bila je vrlo pažljiva i uvek je gledala kako prelazi ulicu. Nikad nije žurila, niti je jurila...Vodila je računa - kaže rođaka.

Tužilaštvo još proverava da li je bilo crvenoPolicija je, kako Kurir saznaje, tužilaštvu dostavila sve dosad prikupljene snimke kamera s okolnih objekata.- Na snimcima koje smo pregledali ne vidi se trenutak kad je Mitrović udario devojku, kao ni koje je svetlo bilo na semaforu. Vidi se samo automobil koji prolazi velikom brzinom Ustaničkom ulicom - kaže izvor Kurira iz istrage.Kako navodi, u nastavku postupka trebalo bi da bude saslušan jedan očevidac događaja, kao i da budu urađena veštačenja kako bi se utvrdilo da li je na semaforu bilo crveno ili zeleno svetlo za vozače.- Na osnovu prikupljenih dokaza pretpostavljamo da je svetlo na semaforu za vozača bilo crveno. Zbog toga postupak protiv njega vodi Viši sud u Beogradu. Ukoliko dokazi i veštačenja pokažu da je na semaforu bilo zeleno, Aleksandru Mitroviću biće prekvalifikovano krivično delo i preći će u nadležnost opštinskog suda - kaže sagovornik Kurira iz istrage. Naš izvor dodaje i da će veštačenjem biti utvrđena i brzina kojom se Mitrović kretao na deonici gde je dozvoljeno 40 kilometara na sat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track