Ekipa Urgentnog krenula po povređene putnike u Mađarsku!

Sletanje autobusa iz KG

Ekipa Urgentnog krenula po povređene putnike u Mađarsku!

Crna Hronika -
Povređene putnike odmah po dolasku u Urgentni centar Srbije pregledati konzilijum lekara, a zatim će biti doneta odluka u kojim zdravstvenim ustanovama će biti nastavljeno njihovo lečenje

BEOGRAD - Dva transportna vozila krenula su iz Urgentnog centra u Mađarsku kako bi troje povređenih državljana Srbije, koji su smešteni u bolnici u Tatabanji, bili prebačeni u Srbiju.

"Ekipe su krenule za Mađarsku. Idu tri lekara i dva tehničara, i troje srpskih državljana biće prevezeno u Urgentni centar", rekao je direktor ove ustanove Zlatibor Lončar.

Troje srpskih državljana povređenih u saobraćajnoj nesreći kod mađarskog grada Tatabanja, biće prebačeno u Urgentni centar Srbije u Beogradu, u pratnji lekara te ustanove.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović najavila je da će povređene putnike odmah po dolasku u Urgentni centar Srbije pregledati konzilijum lekara, a zatim će biti doneta odluka u kojim zdravstvenim ustanovama će biti nastavljeno njihovo lečenje.

Porodice troje povređenih državljana Republike Srbije, koji će biti prebačeni iz bolnice u Tatabanji, informacije mogu dobiti na broj telefona u Ministarstvu zdravlja 011/ 361 62 51.

Autobus preduzeća "Op-top turs" iz Topole koji je saobraćao na liniji Kragujevac - Bazel, sleteo je s puta u Mađarskoj kod Tatabanje, a u nesreći je povređeno 14 putnika, od kojih pet teže.

Troje povređenih putnika ostalo je na zbrinjavanju u bolnici u Tatabanji, a niko od njih nije životno ugrožen. Šestoro je posle pregleda pušteno na kućno lečenje, a petoro je zadržano u bolnici u Đeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track