U sredu odluka suda o pritvoru Veselinoviću i Repiću

Kosovska Mitrovica

U sredu odluka suda o pritvoru Veselinoviću i Repiću

Crna Hronika -
Građani koji su blokirali put u Rudaru kod Zvečana rekli su večeras da će put biti blokiran dok Veselinović i Repić, za koje veruju da su nevini, ne budu pušteni da se brane sa slobode

KOSOVSKA MITROVICA - Viši sud u severnom delu Kosovske Mitrovice odlučiće sutra da li će odrediti pritvor ili pustiti na slobodu Žarka Veselinovića i Slobodana Repića.

Odluku će doneti sudsko veće na sednici koja počinje u 10 sati. Građani koji su blokirali put u Rudaru kod Zvečana rekli su večeras da će put biti blokiran dok Veselinović i Repić, za koje veruju da su nevini, ne budu pušteni da se brane sa slobode. Oni su rekli da se nadaju da će sud postupiti po zakonu i ističu da će radikalizovati blokade puteva na severu Kosova u sve četiri opštine ukoliko Repiću i Veselinoviću ne bude omogućena odbrana sa slobode.

Advokat Miodrag Brkljač, koji zastupa Veselinovića, rekao je da je i Veselinoviću, kao i prethodno Repiću, na teret stavljeno krivično delo teško ubistvo u pokušaju i nezakonito držanje oružja.

Ova dvojica Srba, koje su Euleks i kosovska policija juče uhapsili u Rudaru kod Zvečana na severu Kosova, nalaze se u pritvoru koji im ističe sutra, rekao je Brkljač.Magistralni put Priština - Raška, koji je od juče u blokadi, odmah nakon hapšenja Veselinovića i Repića blokiran je i večeras i njime u toku dana pripadnici Euleksa nisu saobraćali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja