PRETI MU 15 GODINA: Fido optužen za pokušaj ubistva Danilovića!

Podignuta optužnica

PRETI MU 15 GODINA: Fido optužen za pokušaj ubistva Danilovića!

Crna Hronika -
U tužilaštvu smatraju da je prikupljeno dovoljno dokaza koji potvrđuju sumnju da je Filipović hteo da ubije prijatelja

BEOGRAD - Advokati imaju pravo žalbe.

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Branka Filipovića Fida, vlasnika restorana „Kafanica“, zbog sumnje da je 18. maja nožem izbo Predraga Sašu Danilovića, predsednika KK Partizan.

Tužilaštvo tereti Filipovića za pokušaj ubistva, za šta je maksimalna zaprećena kazna 15 godina robije.

Branioci čekaju

U tužilaštvu smatraju da je prikupljeno dovoljno dokaza koji potvrđuju sumnju da je Filipović pokušao ubistvo.- Na osnovu izjava svedoka i materijalnih dokaza, smatramo da ima dovoljno činjenica koje ukazuju da je osumnjičeni počinio delo koje smo mu stavili na teret - rekao je naš izvor.

Advokat Maja Trkulja, jedan od Filipovićevih branilaca, rekla je da još nije dobila optužnicu i da ne može ništa da kaže dok ne bude videla šta piše u njoj.- Nakon analize optužnice videćemo da li ćemo se žaliti na nju, na šta po zakonu imamo pravo - kratko je rekla Trkulja.

Krio se 16 dana

Incident u „Kafanici“ dogodio se nakon što je Danilović pokušao da zaštiti izvesnu Sanju, Filipovićevu devojku, prema kojoj je njegov najbolji prijatelj bio grub. Bivši košarkaš pokušao je da smiri Filipovića, ali ga je on napao i udario pepeljarom u glavu.

Neko je tad pozvao Hitnu pomoć i policiju, ali je Saša odbio pomoć i vratio se u kafanu. Tad ga je Fido opet napao i posekao nožem. Posle uspešnog oporavka, bivši reprezentativac iz bolnice je izašao 26. maja, a Filipović, koji je bio u bekstvu, uhapšen je 2. juna.M. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja