PAO RINGIŠPIL: Desetoro dece povređeno kod Požarevca!

Teška nesreća u mestu Salakovac

PAO RINGIŠPIL: Desetoro dece povređeno kod Požarevca!

Crna Hronika -
Jedno dete teže, a devetoro lakše povređeno. Tokom vožnje pukao glavni nosač stuba ringišpila. Deca prebačena u požarevačku bolnicu, priveden vlasnik ringišpila

POŽAREVAC - Umalo tragedija!

Desetoro dece povređeno je u utorak veče oko 23 sata kada je u mestu Salakovac u opštini Malo Crniće, kod Požarevca, pao ringišpil!

Kako saznajemo, jedno dete je zadobilo teže telesne povrede i zajedno sa ostalim lakše povređenim mališanima zbrinuto je u Opštoj bolnici u Požarevcu.

Portparol Policijske uprave Požarevac Jasmina Tišma za Kurir je potvrdila da se stravična nesreća dogodila za vreme turnira u malom fudbalu.

- Ringišpil je bio postavljen na lokalnom fudbalskom igralištu, kada je tokom vožnje došlo do pucanja glavnog nosača stuba ringišpila, a potom i do pada korpe u kojoj su se vozila deca. Prema informacijama koje do sada imamo, desetoro dece je povređeno i prebačeno u požarevačku bolnicu.

Jedno dete je zadobilo teže povrede, dok je ostalih devetoro, srećom, lakše povređeno. Nije isključeno da je broj povređenih veći, jer postoji mogućnost da su neku decu roditelji samostalno prevezli u bolnicu, ne čekajući hitnu pomoć - rekla je Tišma za Kurir.

Policija je odmah posle dojave o nesreći izašla na teren, a uviđaj na mestu događaja trajao je do kasno u noć. Kako saznajemo, zbog ove nesreće sinoć je priveden vlasnik ringišpila Miroslav Nikolić (55) iz Žablja i njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Stub pukao kao u Sokobanji

Devetoro učenika prvog razreda Osnovne škole "Nada Popović" iz okoline Kruševca, povređeno je marta ove godine na izletištu Borići u Sokobanji, kada se, kao i sinoć u Salakovcu, polomio stub na ringišpilu.

Teške povrede glave tada je zadobila sedmogodišnja devojčica A. N., kada je na nju pao deo konstrukcijeringišpila, a osam mališana je lakše povređeno.

Oni su zbrinuti u niškom Kliničkom centru, a devojčica je uspešno operisana.Zbog izazivanja opšte opasnosti policija je tada uhapsila Valentinu Asanović (34) iz Sokobanje, vlasnicu zabavnog parka "Boban Panić", na čijem je ringišpilu došlo do kvara, i njenog radnika Sašu Andrejevića (30).

http://www.youtube.com/watch?v=FDfBY3INw1c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track