TOPALOVIĆKA: Prstom mrtve žene overila lažni testament!

Dubrovnik

TOPALOVIĆKA: Prstom mrtve žene overila lažni testament!

Crna Hronika -
Policija je detaljnom istragom otkrila da su dve devojke uzele prst mrtve žene overile falsifikovani testament koji su potpisala dva svedoka kako bi se dokopali imovine vredne 267.000 evra

DUBROVNIK- Dubrovačka policija otkrila je četvoro prevaranata, koji su pokušali da falsifikuju testament pokojne žene (57) kako bi dobili imovinu vrednu 267.000 evra, koja je trebala da pripadne jednoj od osumnjičenih.

Teško bolesna žena umrla je 16.jula ove godine u svom stanu u Dubrovniku. Obdukcija je pokazala da je u pitanju bila prirodna smrt, ali nekoliko dana posle sahrane policija je saznala da postoji sporan testament, kojim je pokojnica svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu vrednu 267.000 evra ostavila jednoj devojci.

Policija je detaljnom istragom otkrila da su dve devojke (20) tri dana pre smrti nesrećene žene počele da se brinu o njoj, kao i da su bez njenog znanja sastavili testament prema kome ona svoju imovinu ostavlja jednoj od osumnjičenih. To su navodno uradile u dogovoru sa jednom ženom (53).

Jedna od osumnjičenih je kako kažu u policiji ubrzo posle smrti žene (57) na krivotovreni testament stavila otisak prsta pokojnice, i angažovala dva svedoka koji su potpisali falsifikovani testament, u kome stoji da je on sastavljen za života.

U istrazi pomogao je i policijski pripravnik (23) inače momak jedne od osumnjičenih devojaka.

Posle njihovog priznanja policija je podigla krivične prijave protiv osumnjičenih, pa su dve devojke optužene za pokušaj prevare, žena (53) za podsticanje, a policijski pripravnik, koji je udaljen sa dužnosti, optužen je za falsifikovanje službene i javne isprave.

Policija zasada nije otkrila je li neko od osumnjičenika u srodstvu s pokojnicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track