NAPADNUT NOVINAR: Prijava protiv nasilnika

Bahati učesnik u saobraćaju

NAPADNUT NOVINAR: Prijava protiv nasilnika

Crna Hronika -
G. D., je u subotu, 27. jula u Beogradu fizički napao Velimira Perovića

BEOGRAD - Prijava protiv bahatog nasilnika u saobraćaju!Protiv G. D., koji je u subotu, 27. jula u Beogradu fizički napao Velimira Perovića, urednika u Blicu, policija je podnela prekršajnu prijavu.Nasilnik G. D. se policji prijavio pošto je Udruženje novinara Srbije (UNS) objavilo informaciju o tom incidentu kao i registarski broj automobila u kome je bio G. D.

Kako je UNS-u potvrdeno u policiji, "protiv G. D. je podneta prekršajna prijava Prekršajnom sudu u Beogradu, na osnovu kršenja clana 6, stava 3 Zakona o javnom redu i miru - vršenja nasilja nad drugim"."Pre pokretanja prekršajne prijave konsultovan je i tužilac koji je zaključio da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela", naveli su u MUP-u", preneo je UNS.

Za kršenje pomenutog člana 6 predviđena je novčana kazna do 30.000 dinara ili kazna zatvora do 60 dana.Velimir Perović je posle napada UNS-u objasnio da ga je, dok je vozio porodicu na Adu Ciganliju, napao muškarac koji je nasilnički vozio beli polo, sa zatamnjenim zadnjim staklima, registarskog broja BG 576 WC. Perovića je u blizini Sajma pokušao da u nepropisnoj brzini pretekne vozač "pola". Kada je uspeo da ga zaobiđe, zaustavio se ispred vozila Perovića i izašao iz “pola”. Prišao je Perovićevom otvorenom prozoru, počeo da psuje i da mu preti, a onda ga i udario dva puta pesnicom u glavu, dok su u vozilu bili njegovi trinaestogodišnji sin i supruga.

Potom je nastavio da ga vreda i tražio od Perovića da izađe iz automobila kako bi se obračunao s njim.

Nepoznati krupniji počinilac, sa kojim su u vozilu bile dve devojke, pobegao je u nepoznatom pravcu, a nasilnički napad prijavljen je policiji na opštini Savski venac.

Perović je zbrinut u Urgentnom centru, gde su lekari konstatovali lakše povrede glave. Potom je pušten na kućno lečenje.

U MUP-u je rečeno da je G. D. od ranije poznat policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track