RINGIŠPIL UŽASA: Tata me je izvukao ispod lanaca i metalnih stolica!
Foto: Nemanja Pančić

Povređeno desetoro dece kod Požarevca

RINGIŠPIL UŽASA: Tata me je izvukao ispod lanaca i metalnih stolica!

Crna Hronika -
Čuli smo da je nešto jako puklo i svi smo popadali, ispričao je Aleksandar Novakov (9), koji je prošao s modricama i posekotinom na glavi

POŽAREVAC - Vlasnik ringišpila nije imao dozvolu za rad!- Vrteli smo se brzo, a kad je ringišpil počeo da usporava, video sam mog drugara kako iskače iz stolice! Onda sam čuo da je nešto jako puklo i svi smo popadali. Na ringišpilu je bilo i mlađih od mene, i oni su počeli da plaču i dozivaju roditelje...Ovo je ispričao Aleksandar Novakov (9), jedan od desetoro mališana koji su povređeni kad je preksinoć u Selakovcu, u opštini Malo Crniće kod Požarevca, pukao noseći stub četiri metra visokog ringišpila na kojem su bila deca. Od desetoro povređenih, u požarevačku bolnicu prevezeno je petoro mališana, a prema rečima lekara, najgore su prošli devojčica koja je imala povrede kuka i dečak s povredom potkolenice. Nakon ukazane pomoći, svi su pušteni kući, a Miroslav N. (55), vlasnik ringišpila, odveden je u policiju, gde mu je određeno zadržavanje zbog izazivanja opšte opasnosti.Uplašeni roditelji- Osim toga, on se tereti i da je radio bez dozvole. Sumnja se da je ranije imao firmu koju je odjavio, a ispituje se i odgovornost organizatora fudbalskog turnira, u okviru kojeg je ringišpil postavljen, kao i vlasnika parcele na kojoj se ringišpil nalazio - kaže sagovornik iz istrage.Mališani koji su se vozili na ringišpilu užasa i dalje uplašeno prepričavaju događaj u kojem su umalo poginuli.- Kad je puklo, cela metalna konstrukcija se obrušila na nas. Sećam se da sam bio ispod lanaca i metalnih stolica. Pao sam na glavu i strašno me je bolelo. Tata me je izvukao, nisam ni bio svestan šta se desilo - rekao je Aleksandar.Dečakov otac Boban Novakov kaže za Kurir da ga je drugi sin pozvao oko 21 sat da mu kaže da je Aca pao i da je povređen.- Kad sam video šta se dogodilo i kad sam našao Acu ispod gomile krša, nije mi bilo dobro. Imao je ogromnu masnicu i oteklinu na čelu. Samo kad pomislim šta je moglo da se dogodi, hvata me panika. Doktori su ga pregledali i pustili na kućno lečenje - rekao je Boban.Otišli na jedan krugI Aleksandra Večerina (13), koja je bila na ringišpilu strave, kaže da se mnogo uplašila kad se konstrukcija raspala.- Moji drugari su čekali da se završi fudbalski turnir u dvorištu OŠ „Moše Pijade“, a ja sam ih čekala. Kad se utakmica završila, došli su po mene i tad smo rešili da odemo do ringišpila i provozamo se jedan krug. Seli smo u stolice, počeli smo da se okrećemo, a onda je ringišpil pukao! Svi smo popadali, čula sam kako mlađa deca plaču i zapomažu, a ja sam uganula nogu... Pravo je čudo što niko nije nastradao - kazala je Aleksandra.

Imali sreće... Pravo je čudo da nijedno dete nije poginulo
Imali sreće... Pravo je čudo da nijedno dete nije poginulo

Završila u bolnici... Aleksandra je prilikom pada uganula nogu
Završila u bolnici... Aleksandra je prilikom pada uganula nogu

Deca puštena kućiSvih petoro povređenih mališana preksinoć je privatnim automobilima i kolima Hitne pomoći prevezeno u Opštu bolnicu u Požarevcu.- Tri devojčice i dva dečaka, uzrasta od 10 do 12 godina, primljeni su s lakšim telesnim povredama. Svi su imali nagnječenja i oguljotine glave, ruku i nogu, a nakon pružene pomoći svi su pušteni na kućno lečenje - kaže dr Srećko Bosić, direktor bolnice.

Miroslav drži ringišpil 30 godinaU kući pritvorenog Miroslava N. u Žabarima juče smo zatekli samo njegovu maćehu Etelu.- Snaja mi je preksinoć javila za nesreću i da je Miroslav zadržan u policiji. Na svu sreću, nijedno dete nije nastradalo, a šta će biti s Miroslavom, to ćemo videti - rekla je maćeha.Ona kaže da njihova porodica već 30 godina ima ringišpile koje montiraju po vašarima i sličnim okupljanjima.- Miroslav je nasledio posao od oca Ratislava. U poslu mu pomažu i dve ćerke i sin. Često putuju kroz Srbiju s njim, ali u utorak nisu bili zajedno. Oni su zbog posla bili na drugom kraju Srbije - kazala je maćeha koja nije želela da se fotografiše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track