UHVAĆEN: Pritvorenik se krio u blizini zatvora!
Foto: Nebojša Mandić

Begunac iz novosadske kaznionice brzo uhapšen

UHVAĆEN: Pritvorenik se krio u blizini zatvora!

Crna Hronika -
Ferenc Fazekaš (20), koji je pobegao u ponedeljak, uhapšen u kući na Klisi, u kojoj je boravio s rođenim bratom G. F. (22)

NOVI SAD - Kratko mu trajalo bekstvo!Pritvorenika Ferenca Fazekaša (20) iz Novog Sada, koji je u ponedeljak u Novom Sadu umakao zatvorskom čuvaru, našla je novosadska policija juče oko 9.30 sati!- Ferenc je osumnjičen za razbojništva, a lociran je u kući na Klisi, u blizini Okružnog zatvora. Tu se krio s rođenim bratom G. F. (22), za kojim je takođe bila raspisana poternica zbog teških krađa. Ferenc je odmah vraćen u zatvor, a njegovom bratu je određeno policijsko zadržavanje, posle čega će biti priveden sudiji - kaže izvor Kurira.Kako je Kurir već pisao, Ferenc se požalio čuvarima na zubobolju, a budući da u zatvoru nema stomatologa, odlučeno je da „maricom“ bude prevezen do Stomatološkog fakulteta. Pritvorenika je od Okružnog zatvora pratio samo jedan čuvar, iako je praksa da u pratnji uvek budu makar dva stražara! On ga je uveo u zubarsku ordinaciju, gde mu je skinuo lisice računajući da će Ferenc biti miran. Dok je pritvorenik sedeo na zubarskoj stolici, čuvar se verovatno malo više opustio, što je Ferenc iskoristio, skočio sa stolice, odgurnuo čuvara i umakao.(S. S.)

Želeo na moreFerenc je, prema saznanjima istrage, pobegao iz zatvora da bi s devojkom otišao na more.- Očigledno je pokušao da se nekoliko dana primiri i sačeka pravo vreme da realizuje svoj naum, ali plan mu je propao - rekao je izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track