OPERACIJA LUTKA: Elez na optužnici, Keljmendi ne

Optužnice do kraja sledeće nedelje

OPERACIJA LUTKA: Elez na optužnici, Keljmendi ne

Crna Hronika -
Optužnica neće obuhvatiti Nasera Keljmendija, osobu s američke crne liste, koji je begom na Kosovo dan pred početak operacije i dalje nedostupan pravosuđu BiH

BANJALUKA - Posebno odeljenje Tužilaštva BiH za organizovani kriminal najdalje do sredine naredne sedmice podneće Sudu BiH optužnicu protiv više od 30 pripadnika nekoliko zločinačkih organizacija, razbijenih u združenoj policijskoj operaciji "Lutka".

Na optužnici će se, između ostalih, naći Darko Elez, vođa ganga iz Istočnog Sarajeva, koji trenutno u Srbiji izdržava zatvorsku kaznu za drugo krivično delo, kao i mnogi pripadnici njegove i drugih zločinačkih organizacija iz BiH, osumnjičeni za ubistva, otmice, iznude, pljačke i trgovinu narkoticima.

Optužnica neće obuhvatiti Nasera Keljmendija, osobu s američke "crne liste", koji je begom na Kosovo dan pred početak operacije "Lutka", sprovedenoj u septembru prošle godine, i dalje nedostupan pravosuđu BiH.

Keljmendi, za kojeg se veruje da je jedan od najvećih narkobosova u Evropi, ne može biti optužen jer ga Tužilaštvo nije saslušalo, ali je ova vrsta "amnestije" samo privremenog karaktera, stoji u tekstu. "Mi blisko sarađujemo s EULEKS-om, imamo jake dokaze protiv Keljmendija i mogu vam potvrditi da će on biti naknadno optužen i da će mu biti suđeno, u BiH ili na Kosovu", kazao je izvor lista. "Lutka" je jedan od najsloženijih i najvećih predmeta Tužilaštva BiH otkako ono postoji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track