Veljović zabranio Kuriru da uđe na konferenciju za medije!

Bahatost direktora policije

Veljović zabranio Kuriru da uđe na konferenciju za medije!

Crna Hronika -
Pod izgovorom da je konferencija predviđena samo za elektronske medije, direktor policije nije dozvolio našim novinarima da budu prisutni dok se obraća

BEOGRAD - Ako je i od njega, mnogo je!Direktor policije Milorad Veljović zabranio je u ponedeljak novinarskoj ekipi Kurira da prisustvuje konferenciji za medije u MUP Srbije.UjdurmaNaime, konferencija je sazvana zbog hapšenja Radosava Savatijevića Keneta i direktora „Kolubare“ Nebojše Ćerana, ali kad je naša ekipa došla na najavljenu konferenciju, rečeno nam je da će se Veljović obratiti samo elektronskim medijima! Interesantno je da je bilo dozvoljeno prisustvo novinarima novinskih agencija, iako oni zasigurno ne spadaju u elektronske medije. Naši novinari, zajedno s ekipom dnevnog lista Blic, tako nisu mogli da prisustvuju konferenciji, a jedino objašnjenje koje smo dobili od Veljovićevih saradnika jeste to da je događaj predviđen samo za snimanje i novinske agencije! Novinari Kurira želeli su da direktoru policije upute neka pitanja, međutim, nismo to uspeli jer nam je Veljović uskratio priliku da mu ih postavimo.U direkciji policije novinskoj agenciji Fonet je, povodom Veljovićevog skandala, nezvanično rečeno da su, kao i u prethodnim slučajevima, pozivi upućeni samo televizijama i agencijama.- To je bila praksa i u ranijim sličnim situacijama. Ostali mediji mogu da nesmetano preuzimaju materijal - prenela je ova agencija.Izbegavanje pitanjaMeđutim, činjenica je da su novinari i ekipe dnevnih novina nesmetano mogli da prisustvuju konferencijama za novinare posle akcije privođenja i da nije bilo nikakvih problema. Očigledna je ipak namera da je direkcija policije na ovaj način htela da izbegne nezgodna pitanja koja bi postavili novinari Kurira. Drugo racionalno objašnjenje za ovaj incident ne postoji.

Evo pitanja koja je Veljović hteo da izbegne1. Da li ste kao šef unutrašnje kontrole ispitivali ulogu zamenika načelnika UKP Bogdana Pušića u reketiranju vlasnika kompanije „MB Rodić“, posle čega je Pušić unapređen?2. Da li je tačno da vaš sin vozi automobil vredan 60.000 evra? Na koga se vodi taj automobil?3. U kakvoj ste vezi sa Ivicom Todorićem, hrvatskim biznismenom?4. Da li je tačno da vašem bratu Vitomiru Veljoviću kompanija „Delta“ otplaćuje stan od 85.000 evra u beogradskom naselju Belvil?

6. 9. 2013. i 7. 9. 2013.
6. 9. 2013. i 7. 9. 2013.

8. 9. 2013. i 9. 9. 2013.
8. 9. 2013. i 9. 9. 2013.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track