NAPADNUT: Kene u pritvoru dobio batine!
Foto: Nebojša Mandić

Savatijević se našao na meti zatvorenika

NAPADNUT: Kene u pritvoru dobio batine!

Crna Hronika -
Pritvorenik, navodno, napao Keneta dok su šetali zatvorskim krugom, ali su ih stražari brzo razdvojili

BEOGRAD - Nije teško povređen.Radosav Savatijević Kene, bivši član Upravnog odbora „Elektroprivrede Srbije“, napadnut je u pritvoru Centralnog zatvora, saznaje Kurir! Prema našim saznanjima, na Savatijevića je nasrnuo pritvorenik koji s Kenetom ima neraščišćene račune još sa slobode.Ćelija mu teško pala- Keneta je, dok je bio na šetnji u zatvorskom krugu, napao drugi pritvorenik. Prvo mu je dobacio u prolazu, a onda sačekao trenutak da se nađu u blizini i potrčao prema njemu - kaže izvor Kurira.Kako navodi naš sagovornik, sve se odigralo u deliću sekunde.- Zatvorski stražari brzo su reagovali i uspeli da ih razdvoje, ali je pritvorenik, nepoznat javnosti, uspeo da nekoliko puta ošamari Savatijevića pre nego što su mu stavljene lisice. Ipak, Kene nije ozbiljnije povređen - dodaje on.Radosav Savatijević uhapšen je 9. septembra zbog sumnje da je sa saradnicima učestvovao u malverzacijama sa eksproprijacijom zemljišta. Od tada je u pritvoru, zbog opasnosti da bi na slobodi mogao da utiče na svedoke.- Iako nije prvi put suočen sa uslovima u pritvoru, budući da je već dvaput boravio u Centralnom zatvoru, vidi se da mu teško pada što je ponovo tu - kaže sagovornik Kurira.Kene iscrpljenOn podseća i da se Savatijević, dva dana pošto je uhapšen, istražnom sudiji žalio na iscrpljenost.- Kad je posle hapšenja doveden da da iskaz u sudu, rekao je da se loše oseća i tražio da mu se donese čaša vode. Raspoloženje mu se nije popravilo ni posle toga - dodaje on.U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija juče su za Kurir rekli da Savatijević nije pretučen u zatvoru, kao i da oni nisu upoznati s tim da se dogodio neki incident u koji je umešan bivši član Upravnog odbora „Elektroprivrede Srbije“.

Podignute dve optužniceRadosav Savatijević Kene prvi put je uhapšen početkom maja 2011, kad je počela istraga zloupotreba u „Putevima Srbije“, ali ubrzo mu je određen kućni pritvor. Međutim, pet meseci kasnije pokrenuta je nova istraga u vezi s malverzacijama u „Kolubari“, zbog čega je vraćen u Centralni zatvor. Pritvor mu je ukinut u avgustu 2012. Zbog dve afere u kojima je ranije hapšen, tužilaštvo je podiglo dve optužnice.

Voli pevačiceOsim kao biznismen i pritvorenik, Radosav Savatijević široj javnosti je poznat i kao čovek koji voli da se druži sa estradnim zvezdama. Svojevremeno se spekulisalo da je bio u emotivnoj vezi s pevačicom Jelenom Kostov, ali ona je te navode energično demantovala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track