UBICA ŽENE: Zaslužila je da je iskasapim!
Foto: Nemanja Pančić

Ubio bivšu suprugu ispred vrtića

UBICA ŽENE: Zaslužila je da je iskasapim!

Crna Hronika -
Podmuklo Velibor Stojanović (73) s leđa prišao Dobrili (75) i nasmrt je izbo pored ograde vrtića „Dolores“ u Rakovici

BEOGRAD - Hladnokrvno ubio bivšu ženu!Velibor Stojanović (73) ubio je bivšu suprugu Dobrilu Stojanović (75) juče oko 11 sati preko puta vrtića „Dolores“ u Ulici Rujica u Rakovici. Stojanović se prikrao nesrećnoj ženi i kuhinjskim nožem je nekoliko puta ubo u leđa naočigled prolaznika Milana Čingovića, koji je uspeo da savlada ubicu i otrgne mu nož, ali je za staricu već bilo kasno.- Krenuo sam kod zubara. Ispred mene je išla starija seda žena, a iza nje neki čovek. Delovalo je kao da se ne poznaju, jer nisu ništa pričali. Mislim da ona nije ni primetila da neko ide iza nje - prepričava Milan trenutak ubistva.Ubadao je kao vrećuPrema njegovim rečima, Velibor je išao za Dobrilom nekoliko metara, a onda je iznenada izvadio veliki kuhinjski nož i počeo da je ubada s leđa.- Odjednom je skočio na nju i ubo je dva-tri puta u leđa. Žena je počela da viče: „Upomoć, upomoć!“ Pala je, a krv je počela da joj se sliva niz odeću. Čovek se ni tada nije zaustavio, već ju je opkoračio i nastavio da je ubada po telu dok je ležala na asfaltu. Mislim da joj je sečivom prešao i preko grkljana. Kao da je dobio nadrealnu snagu, ubadao ju je kao da je vreća - priča uznemireni očevidac.Šokirani Milan je u jednom trenutku skočio na pomahnitalog Velibora, kako bi spasao ženu.- Uhvatio sam ga s leđa, a on se otimao. Uspeo sam da mu otmem nož iz ruke i da ga bacim sa strane, tako da ne može da ga dohvati, ali, nažalost, žena je već bila mrtva - kaže Milan, koji je držao ubicu do dolaska policije:- Nekih pet minuta sam ga držao da ne pobegne. On se uopšte nije otimao. Bio je hladan kao špricer. Čak mi je i rekao: „Pusti me, neću ja nigde da bežim. Nisam ja kriv, ona je kriva.“ U životu nisam video da je neko tako hladnokrvan - kaže Milan.Mirno se predaoUbrzo nakon brutalnog ubistva došla je i policija, koju su pozvale komšije.- Velibor se mirno predao. Nekoliko puta je policajcima ponovio da se ne kaje. Rekao je: „Šta sam uradio uradio sam, neću da bežim.“ Ponašao se kao da nikoga nije ni ubio - kaže naš izvor iz istrage.

Nije imala šansu da se spase... Ubica je Dobrilu zaskočio s leđa
Nije imala šansu da se spase... Ubica je Dobrilu zaskočio s leđa

Očevidac Milan Čingović: Nekih pet minuta sam ga držao. Uopšte se nije otimao. Bio je hladan kao špricer
Očevidac Milan Čingović: Nekih pet minuta sam ga držao. Uopšte se nije otimao. Bio je hladan kao špricer

Deca nisu ništa videlaNa svu sreću, deca nisu bila u dvorištu, pa nisu videla ubistvo. Ne mogu da verujem koliko je taj čovek bezuman. Izvadio je nož nasred ulice, i to na mestu gde su mogla da budu deca. Prizor je bio užasan, žena je ležala na ulici, imala je rasekotinu po vratu, a ubica je u krvavoj košulji mirno stajao pored. Deca su mogla da se istraumiraju - kaže očevidac.

Od početka godine ubijene 34 ženeVesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća, kaže da je od početka godine u porodičnom nasilju ubijeno 53 ljudi, među kojima su čak 34 žene!- Još početkom 2013. godine upozoravala sam na to da će biti povećan broj ubijenih žena. Samo do 15. februara u porodičnim svađama nastradalo je čak njih 11. Ne znam koliko žena treba da bude ubijeno da bi neko konačno reagovao i stao na put porodičnom nasilju - kaže Stanojevićeva za Kurir.Ona dodaje da je statistika zabrinjavajuća.- Oružje je lako dostupno, promene vremena utiču na psihičke bolesnike, vlada ekonomska kriza, neki ljudi su patološki ljubomorni, a sve to zajedno samo su neki od razloga zbog kojih dolazi do agresije i nasilja prema članovima porodice - kaže Stanojevićeva. Ona je rekla da bi porodica trebalo zakonom da bude zaštićena, a kazne za nasilnike pooštrene.(Z. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja