TRAUMA: Stalno mi se vraćaju slike te krvave noći

Ispovest mladića ranjenog u novogodišnjoj noći

TRAUMA: Stalno mi se vraćaju slike te krvave noći

Crna Hronika -
Dejan Veselinović (19), jedan od sedmorice mladića koje je 31. decembra 2012. na Trgu republike nožem izbo Marko Kostić, i posle devet meseci oseća posledice ranjavanja

BEOGRAD - Rane još sveže!- Nikad neću zaboraviti doček 2013. na Trgu republike. Nepoznati mladić mi je prišao i iz čista mira me izbo nožem. Rasekao mi je stomak i povredio želudac. Preživeo sam, ali imam posledice od kojih još uvek ne mogu da se oporavim.Povreda još boliOvo je za Kurir rekao Dejan Veselinović (19), mladić koga je u novogodišnjoj noći na Trgu republike izbo Marko Kostić (23).Dejan, koji je bio najteže povređen od ukupno sedam ljudi, kaže da, iako je od ranjavanja prošlo devet meseci, još ne može mirno da spava.- Noću ne mogu da zaspim jer me velika rana na stomaku i dalje svrbi i boli. Kao da mi nešto mrda unutra. To mi stvara neverovatnu nervozu i vraćaju mi se slike ubadanja i agonije kroz koju sam prošao. Prevrćem se po krevetu i pitam se zašto je baš mene napao - priča Dejan.Mladić kaže da posle užasa koji je preživeo tog 31. decembra nikada više neće slaviti Novu godinu na javnom mestu.- Izbegavam gužvu. Osećam strah kad se nađem na mestu gde ima puno ljudi, srce počne ubrzano da mi lupa i sloši mi se. Zbog toga sam izlaske sveo na minimum - kaže Dejan.Nož iz gužveOn objašnjava da ni dan-danas ne razume zašto ga je Marko izbo.- Probijao sam se s drugarima kroz gužvu. Počelo je odbrojavanje kad mi je prišao i pitao me zašto se guram. Tada me je njegov drug zagrlio, a on je izvadio nož i isekao me po stomaku. Moj drug Lazar je podigao ruku kako bi ga sklonio od nas. Onda je ubo i njega - seća se Veselinović.Podsetimo, Marko Kostić (23) uhapšen je 5. januara u stanu na Medakoviću. On je osumnjičen da je u novogodišnjoj noći na koncertu grupe Električni orgazam izbo sedam momaka, a policiji je posle hapšenja priznao šta je uradio, ali je tvrdio da se ne seća zbog čega jer je bio pijan.(M. I.)

Kostić se ne oseća dobroSuđenje Marku Kostiću zbog sedmostrukog ranjavanja počelo je juče u Palati pravde, ali je odloženo jer njegov advokat, kako je objasnio, nije imao dovoljno vremena da pripremi odbranu. Marko je sudiji rekao da nije u stanju da iznese odbranu jer se ne oseća dobro.- Muka mi je i imam temperaturu - rekao je Kostić.U Palati pravde juče je bio i Dejan Veselinović.- Kada sam video dečka koji me je izbo, naježio sam se. Video sam kako se Marko smeškao dok je govorio sudiji da je bolestan i baš sam se iznervirao - kaže Dejan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track