ŠIBENIK: Optužen Hrvat koji je kupio i silovao Srpkinju (19)!

Devojku primoravao i na prostituciju

ŠIBENIK: Optužen Hrvat koji je kupio i silovao Srpkinju (19)!

Crna Hronika -
Tužilaštvo ga tereti da je od 5. do 18. jula u kamper vozilu držao zaključanu državljanku Srbije, koju je uz pretnju smrću njoj i njenoj porodici prisiljavao da se prostituiše

ZAGREB - Šibensko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 61-godišnjeg državljanina Hrvatske zbog trgovine ljudima, odnosno seksualnog iskorišćavanja 19. godišnje devojke iz Srbije.

Tužilaštvo ga tereti da je od 5. do 18. jula u kamper vozilu držao zaključanu državljanku Srbije, koju je uz pretnju smrću njoj i njenoj porodici prisiljavao da se prostituiše.

Da podsetimo sve je počelo u junu 2013. kada je 61-godišnjak u Subotici upoznao devojku i ponudio joj posao u Hrvatskoj, odnosno da za njega prodaje lutke - marionete.

Devojka je umesto toga završila kao seksualna robinja, jer ju je 61-godišnjak prvo zatvorio u svojoj kući u Subotici gde je drogirao, a potom je 5. jula svojom kamp prikolicom dovezao u Hrvatsku.

Po prelasku granice oduzeo joj je pasoš i mobilni telefon, a potom je prisiljavao na seksualne odnose s različitim muškarcima. Devojka je u nekom trenutku uspela da pobegne, a pošto je sve ispričala policiji, 61-godišnjak je u julu uhapšen.

Tužulaštvo je predložilo da se osumnjičenom produži pritvor u kojem se nalazi od hapšenja. Policija je ranije saopštila da je reč o muškarcu iz Drenovaca, mesta na jugu Vukovarsko-sremske županije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track