Kontić (LDP): Zdravlje i bezbednost mladih prioritet
Foto: Youtube Printscreen.

mere za povećanje bezbednosti i zdravlja

Kontić (LDP): Zdravlje i bezbednost mladih prioritet

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Liberalno-demokratska stranka predlaže mere za povećanje bezbednosti i zdravlja mladih, jer, kako kaže Mijat Kontić, kandidat za odbornika Skupštine grada, država zatvara oči pred narkomanijom koja je sve veći problem kod mladih.

"Kad država nije u stanju da se izbori sa crnim tržištem narkotika nastanu brojne posledice koje ugrožavaju mlade ljude", navodi Kontić u pisanoj izjavi za medije, smatrajući da su neophodne konkretne mere.

Kontić smatra da pre svega treba radfoto na prevenciji zloupotrebe narkotika, što, uveren je, može i treba da bude uloga gradskog Sekretarijata za zdravstvo, ali jednako i Sekretarijata za obrazovanje.

Kao primer navodi pojedine evropske zemlje u kojima postoje laboratorije ispred klubova za mlade, čime je omogućeno da se oni anonimno testiraju na narkotike koje su uzeli, da se zna kakva je supstanca u pitanju, da li može da bude štetna za njih, pa čak i fatalna.

Veoma je važno da se pristupi tom problemu na taj način, jer tako malom akcijom može da se učini tako mnogo, uveren je Kontić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track