MIĆUNOVIĆ O ODNOSIMA DS I SNS: Razgovori da, ideološka saradnja ne
Foto: Beta

Prvi predsednik demokrata uoči beogradskih izbora

MIĆUNOVIĆ O ODNOSIMA DS I SNS: Razgovori da, ideološka saradnja ne

Izbori 2018. -

Prvi predsednik Demokratske stranke i narodni poslanik Dragoljub Mićunović rekao je da je potrebna saradnja između DS i Srpske napredne stranke na nivou civilozovanih ljudi, ali da takva saradnja ne znači nužno pokornost, kao i da je formiranje koalicione vlade između te dve stranke u Beogradu nemoguće.

Mićunović je naveo da je njegova nedavna izjava u vezi sa saradnjom DS i SNS pogrešno protumačena na društvenim mrežama, pojasnivši da je on kazao kako mora da postoji saradnja na polju kreiranja novog ustava, ali da to nipošto ne podrazumeva formiranje lokalne vlade u Beogradu.

"Razgovori treba da postoje, oni su i neophodni po lokalnim pitanjima dok, ideološka saradnja nije moguća", poručio je Mićunović.

DEMOKRATE UVELIKO U KAMPANJI Šutanovac sa Vračarcima: Svi đaci imaće besplatne udžbenike!

On je naglasio da je formiranje koalicione vlade između DS i SNS u Beogradu nemoguće, jer je, prema njegovim rečima, u Srbiji na snazi "politika jednog čoveka", što je suprotno demokratskim načelima, istakavši da "demokratija po definiciji označava borbu protiv samovolje jednog čoveka". Mićunović smatra i da je opozicija na beogradskim izborima trebalo da nastupi u jednoj koloni sa jednim zajedničkim kandidatom oko koga bi se svi drugi okupili i da se za takav nastup on zalagao.

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

"Jasan i održiv interes je nešto što je trebalo da pokrene udruživanje i bilo bi dobro da smo imali jednog zajedničkog kandidata", rekao je Mićunović.

DS OBELEŽIO 28 GODINA POSTOJANJA Šutanovac: Glavna misija da oslobodimo Beograd straha

Kada je reč o obnovi institucionalnih kapaciteta Demokratske stranke, Mićunović je kazao da je potrebno jedno veliko "demokratsko jezgro i matica oko koje bi se okupili" članovi te stranke.

(Kurir.rs/Tanjug/RTV/Foto: Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track