ŠAPIĆ: Zarad politike nikada neću odustati od dostojanstva, nema saradnje sa SNS
Foto: Vladimir Milovanović

siguran u podršku

ŠAPIĆ: Zarad politike nikada neću odustati od dostojanstva, nema saradnje sa SNS

Izbori 2018. -

Predsednik opštine Novi Beograd i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić ponovio je da posle izbora ni na koji način neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom ili pokretom Dosta je bilo. Šapić je objasnio i da za dogovor nije dovoljno to da ga neko prihvati za gradonačelnika.

Šapić je u Danu uživo TV N1 rekao da su uvek postojali pojedinci u različitim strankama koji su se koristili uvredama i klevetama, ali da su u međuvremenu na takva saopštenja počele da se potpisuju i neke organizacije, pre svega Srpska napredna stranka.

foto: Dado Đilas

Zbog toga, kako kaže, sa SNS-om neće biti nikakve saradnje, uprkos njegovom ranijem stavu da je o interesima građana spreman da razgovara sa svima.

“Znate šta, ja kad budem postao mašina, dokle god budem bio čovek od krvi i mesa, i emocija, normalno da morate da se vodite shodno svojim emocijama, svojim životnim načelima i uverenjima. Zamislite kakav bih ja čovek bio kada bih samo zarad politike odustao od ljudskog dostajanstva, od karaktera, i od onoga u šta verujem kao čovek. To nikad neću uraditi, makar nikad ne bio ni na jednoj funkciji”, poručio je Šapić.

“Ko god uđe u parlament, morate nešto da razgovarate sa njima, ali da budemo deo koalicije, za mene je to nemoguće. Neću sarađivati sa njima ni na jedan način”, istakao je predsednik opštine Novi Beograd.

Šapić je objasnio i da za bilo kakvu saradnju posle izbora nije dovoljno da ga neka partija ili koalicija podrži kao gradonačelnika. To je, kako kaže, samo preduslov, a postoje brojne stvari koje treba da se urade u Beogradu i oko kojih treba da se postigne saglasnost.

foto: Foto: Beta

Na konstataciju da se ne pojavljuje često u javnosti, nema TV spotove, niti akcije na terenu, Šapić je rekao da smatra da mu je dovoljna preporuka sve ono što je uradio na Novom Beogradu u prethodnih šest godina kao predsednik te opštine.

Smatra da je neozbiljno iznositi programe po tačkama, tako da će sa svojim

timom narednog utorka predstaviti samo pravac razvoja Beograda i koje oblasti treba da budu favorizovane.

“A da pričamo o konkretnim stvarima – svima besplatan udžbenik, asfaltiraćemo ovu ulicu… To je neozbiljno”, smatra Šapić i poručuje da neće voditi kampanju na terenu i ići u prigradska naselja gde će razgovarati sa 18 ljudi, niti će da šalje svoj video maerijal televizijama da bi mu posle isekli osam seknudi izjave i stavili ga iza “Milice Zavetnice i Šta radite bre”, dok funkcioneri SNS-a dobijaju četiri uvodna priloga u vestima.

“Nemam pristup medijima, za šest godina nisam bio u Beogradskoj hronici, a na Studiju B sam bio poslednji put kada sam bio prvak Evrope u vaterpolu”, požalio se Šapić.

foto: Promo

Komentarišući istraživanja javnog mnjenja prema kojima ima 9,2 odsto podrške građana, Šapić je rekao da takve ankete često služe za spinovanje “da se građani odvedu u nekom pravcu”, te da je siguran da nema 9,2 odsto podrške i da će to pokazati izborni dan.

Na pitanje da li bi kao gradonačelnik išao na Paradu ponosa, Šapić je rekao da lično ne bi, jer nije “ni homoseksualac, ni biseksualac”, ali da takva manifestacija treba da se održi u svakom normalnom gradu, kao i svaki drugi

nenasilni događaj koji ne sadrži elemente fašizma ili šovinizma.

(Kurir.rs/N1)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! IZGORELA TRUDNICA U SMEDEREVU! Pored nje, poginuli i njeni svekar i svekrva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track