PAVLOVIĆ (DJB): Opozicija ima veliku šansu da pobedi na beogradskim izborima
Foto: Stefan Jokić

uveren u uspeh

PAVLOVIĆ (DJB): Opozicija ima veliku šansu da pobedi na beogradskim izborima

Izbori 2018. -

Koalicija Dosta je bilo i Dveri očekuje dvocifren rezultat na beogradskim izborima i to će biti znak da je koalicija napravila veliki uspeh, ocenio je večeras Dušan Pavlović, kandidat za odbornika Skupštine Grada Beograda na listi "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate".

On je rekao da je glavna poruka ove liste da postoje tri grupacije stranaka: stranke na vlasti, stranke iza Đilasa i DS koje bi da smene gradsku vlast, ali "nema naznaka da bi menjali sistem" i treća grupa su DJB i Dveri koji imaju dva cilja, da smene sadašnju vlast i promene sistem.

Promena sistema, kako je rekao, znači da se zaustave tajni ugovori i stranačko zapošljavanje, kao i da budžet bude transparentan, navodi se u saopštenju.

"Ima puno ljudi kojima je dosta i ovih i onih koji su 30 godina imali priliku, ništa nisu uradili, i sad nam se opet nude da reše probleme", rekao je Pavlović.

Kako je ocenio, opozicija ima veliku šansu na izborima s obzirom da je Vučić na predsedničkim izborima u Beogradu dobio manje od 50 odsto.

"Nadam se da će stranke koje se deklarišu sada kao opozicija biti dosledne u tome i nakon 4. marta i da neće biti preletača", rekao je on u emisiji ”Zumiranje” nedeljnika Vreme.

Na pitanje kako bi DJB finansirao besplatne vrtiće i udžbenike za koje se zalaže, Pavlović je, kako se navodi, rekao da bi oporezivanjem neizgrađenog građevinskog zemljišta koje je poklonjeno u pljačkaškoj privatizaciji, grad mogao godišnje da ubira 100 miliona evra.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track