Najnovije vesti

PSG OSUDIO HAPŠENJE KAPETANA VS ZBOG NAPADA NA AKTIVISTE SNS: Štitio je integritet svoje porodice i doma od uznemiravanja
Foto: Marina Lopičić

kampanja

PSG OSUDIO HAPŠENJE KAPETANA VS ZBOG NAPADA NA AKTIVISTE SNS: Štitio je integritet svoje porodice i doma od uznemiravanja

Izbori 2018.

Pokret slobodnih građana najoštrije protestuje protiv "nezakonitog privođenja kapetana Vojske Srbije V.M. koji se suprotstavio anketarima vladajuće SNS i time zaštitio sopstveni integritet, integritet svoje porodice i svog doma, od uznemiravanja".

 

"Takav postupak organa unutrašnjih poslova je samo još jedan u nizu dokaza da je policija postala samo pomoćni instrument SNS u održavanju diktature Aleksandra Vučića i u obračunu sa građanima koji joj se suprotstavljaju", smatraju u PSG.

 

Skrećemo pažnju da je ponašanje anketara vladajuće SNS u ovom slučaju predstavljalo direktno kršenje Ustava Srbije - odredbe člana 40. o nepovredivosti stana - kao i da su se u njemu stekla obeležja većeg broja krivičnih dela sankcionisanih Krivičnim zakonikom.

 

U pitanju su, kako je objašnjeno, proganjanje (čl. 138a), narušavanje nepovredivosti stana (čl. 139), neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka (čl. 146), povreda prava glasanja (čl. 155) i lažno prijavljivanje (čl. 334).

Pravni tim Pokreta slobodnih građana će pažljivo ispitati sve okolnosti ovog slučaja, pratiti njegov dalji razvoj i podneti krivične prijave protiv svih odgovornih lica, najavio je PSG.

 

Njihov identitet će, kako je saopšteno, biti utvrdjen i o tome će javnost biti obaveštena. Upozoravamo sve nosioce državnih i javnih funkcija da će posle promene vlasti koja je neminovna biti uvedena nulta tolerancija za ovakve slučajeve kršenja ustavom garantovanih prava građana i zloupotrebe javnih ovlašćenja u političke svrhe, navodi PSG.

 

Za takva ponašanja će se izricati najstrože kazne predviđene zakonom. Radi se o krivičnim delima koja zastarevaju za vreme duže od onoga koje je režimu Aleksandra Vučića preostalo, zaključeno je u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Fonet)

Foto: Marina Lopičić