JANKOVIĆ: Hanu sam rekao da nema ostvarenja ciljeva nove strategije EU dok ne smenimo vlast
Foto: Marina Lopičić

razgovor sa komesarom EU

JANKOVIĆ: Hanu sam rekao da nema ostvarenja ciljeva nove strategije EU dok ne smenimo vlast

Politika -

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković saopštio je danas da je evropskom komesaru za proširenje Johanesu Hanu rekao da se ciljevi iz nove strategije EU za Zapadnu Evropu ne mogu ostvariti, dok se ne smeni akutelna vlast.

"Jasna upozorenja i smernice iz nove evropske strategije su potpuno na mestu, ali taj dokument dolazi sa velikim zakašnjenjem – dosadašnja slepa podrška Brisela aktuelnom režimu olakšala mu je da, dok prima pohvale evropske administracije, svesrdno ruši evropske vrednosti u Srbiji i kredibilitet EU među građanima", naveo je Janković.

Prema njegovim rečima, on je zatražio od Hana da javno podrži zahtev da predstavnici opozicije dobiju pristup televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Naglasio je i da je od evropskog komesara zatražio da se Evropa pridruži naporima da se na "beogradskim izborima spreči nova masovna krađa i manipulacija, za koju postoji mnoštvo indikacija".

Janković neposredno posle sastanka sa Hanom nije dao izjavu za medije. O detaljima sastanka nisu govorili ni lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track