LDP: Čuvaćemo sećanje na Đinđića, Šešelju nećemo dozvoliti da podigne spomenik Miloševiću
Foto: Beta, FoNet

odlučno protiv

LDP: Čuvaćemo sećanje na Đinđića, Šešelju nećemo dozvoliti da podigne spomenik Miloševiću

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Prvi na listi Liberalno demokratske partije na izborima za Skupštinu Beograda Đorđe Žujović izjavio je danas da LDP neće dozvoliti predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju da podigne spomenik nekadašnjem predsedniku Jugoslavije Slobodanu Miloševiću i dodao da će ta stranka čuvati sećanje na ubijenog premijera Srbije Zorana Djindjića, čijem se spomeniku Šešelj protivi.

foto: Beta

Kako se navodi u saopštenju, Žujović je ocenio da su kandidati liste LDP-a i članovi te stranke poslednja brana tome da Beograd dobije spomenik Miloševiću i da se "Šešelj i njegovi sledbenici obračunavaju s pokojnim Djindjićem".

On je dodao da Beograd treba da podigne spomenik Djindjiću, jer je on bio "simbol dobre i progresivne ideje", a ne Miloševiću, jer su iza njegove politike ostale stotine hiljada žrtava širom Jugoslavije, a da su mnogi ljudi pobegli iz zemlje.

"Danas smo na ovom mestu kako bismo poslali poruku i sprali sramotu Vojislava Šešelja i jurišnih njegovih odreda koji su bili ovde i govorili o tome kako Djindjić ne zaslužuje spomenik u glavnom gradu Srbije, zato što je bio, kako kaže, mafijaš i kriminalac i da Beograd zaslužuje spomenik Slobodanu Miloševiću", rekao je Žujović na Studentskom trgu, gde je Šešelj ranije poručio da će se boriti protiv podizanja spomenika Djindjiću.

foto: FoNet

On je dodao da je Šešelja po povratku iz Haškog tribunala trebalo da "dočeka Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, a policija da ga ispita o svim navodima vezanim za političku pozadinu ubistva Zorana Djindjića".

Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj izjavio je danas da će se radikali boriti protiv toga da se podigne spomenik Zoranu Djindjiću, a da spomenik treba da se podigne Slobodanu Miloševiću.

"Mi srpski radikali borićemo se žestoko, vatreno, ogorčeno protiv donošenja odluke da se Zoranu Đinđiću podiže spomenik", kazao je Šešelj i ponovio svoj stav da Djindjić "to ni po čemu nije zaslužio".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track