LJUPKA MIHAJLOVSKA: Vladajuća stranka primorava osobe sa invaliditetom da prikupljaju glasove
Foto: Printscreen Facebook

konferencija za štampu u skupštini

LJUPKA MIHAJLOVSKA: Vladajuća stranka primorava osobe sa invaliditetom da prikupljaju glasove

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Narodna poslanica i predsednica foruma osoba sa invaliditetom pokreta Dosta je bilo Ljupka Mihajlovska izjavila je danas da Srpska napredna stranka primorava osobe sa invaliditetom da u Beogradu prikupljaju kapilarne glasove.

Gradska udruženja osoba sa invaliditetom dobila su zadatak da anketiraju svoje članove kako bi dobili informacije za koga će glasati na predstojećim izborima u Beogradu, kazala je Mihajlovska na konferenciji za medije u Skupštini Srbije.

Kako je istakla, naredba za tu akciju dolazi iz Ministarstva za socijalni rad, a osoba koja vrši pritisak na organizacije da prikupe glasove je pomoćnica ministra Biljana Barošević.

Imamo dokaze, prepisku u kojoj jedna članica organizacije potvrđuje da prikupljaju glasove, jer je to tražila SNS, rekla je Mihajlovska.

Ona je ocenila da SNS na taj način najbrutalnije zloupotrebljava osobe sa invaliditetom i istakla da resorno ministarstvo treba da radi na unapređenju položaja manjinskih grupa, a ne da koristi svoj položaj da ih ucenjuje i drži u konstantnoj ekonomskoj zavisnosti od države kako bi lakše njima manipulisali.

Advokat i prvi na listi "Dosta je bilo i Dveri - da ovi odu, a da se oni ne vrate" Vojin Biljić ocenio je da se ovde radi o zloupotrebi celog javnog poretka Srbije i izrazio očekivanje da će reagovati poverenica za zaštitu ravnopravnosti i nadležni tužilac.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track