KONVENCIJA SPS NA ZVEZDARI Dačić socijalistima: Ne smete da izdate Beograđane, čast se samo jednom gubi!
Foto: Printscreen Twitter

Spremni za beogradske izbore 4. marta

KONVENCIJA SPS NA ZVEZDARI Dačić socijalistima: Ne smete da izdate Beograđane, čast se samo jednom gubi!

Izbori 2018. -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da to što Srbija želi da uđe u EU nikako ne znači da će ikada voditi antirusku ili antisrpsku politiku jer je to, kako je rekao, isto.

Na predizbornom skupu koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije na Zvezdari, Dačić je rekao da voli Rusiju baš zato što voli Srbiju i da Srbija ne može da odbrani svoje interese bez Rusije. On je kazao da Priština obmanjuje javnost kada tvrdi da ima spisak od 116 država koje su priznale kosovsku nezavisnost.

Dačić je kazao da će svaki dan dok bude ministar spoljnih poslova raditi na tome da broj zemalja na tom spisku smanji i da mu je cilj da se broj priznanja smanji ispod 100.

Govoreći o odnosima u regionu, on je kazao da Srbija želi normalne odnose sa svim zemljama, ali da ne može da pristane na to da je neko ponižava.

"Nije stvar u izvinjenju nego u istorijskim činjenicama da su Srbi najveće žrtve genocida u 20. veku... U čemu se tu prepoznala Hrvatska, ja to ne znam", rekao je Dačić i dodao da je uvek samo zahtevao da se ne relativizuju ratni zločini i da se ne rehabilituju ratni zločinci.

Nikada nismo izdali svoj narod i u Beogradu ne smete da izdate Beograđane, jer kampanje dođu i prođu, a ostaje narod, poručio je danas na predizbornom skupu lider SPS Ivica Dačić.

"Čast se gubi samo jednom. Ne smemo da izgubimo čast i zato ne smete da lažete narod. Govorite šta je realno i svojim primerom pokažite da ćete se boriti za građane, a ne za svoje džepove. Ja sam garancija da ćemo voditi odgovornu državnu politiku", rekao je Dačić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Prtintscreen/Twitter)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PONOVO NAM MLADOST GINE NA SRPSKIM PUTEVIMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track