LDP: Privatno obezbeđenje jedno od najvećih pretnji za bezbednost građana
Foto: LDP Promo

rade bez licence

LDP: Privatno obezbeđenje jedno od najvećih pretnji za bezbednost građana

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Kandidat Liberalno-demokratske partije (LDP) za gradskog odbornika Naim Leo Beširi ocenio je danas da je privatno obezbedjenje jedna od najvećih pretnji po bezbednost gradjana, navodeći da je tokom prošle godine u tom sektoru bez licence radilo 23.000 ljudi.

Beširi je tokom razgovora sa studentima beogradskog Fakulteta za bezbednost ocenio da su mladi i dalje nebezbedni i nesigurni, i to često u sredinama gde se to najmanje očekuje, poput porodice ili školske sredine.

foto: Profimedia

"Od 2008. do 2013. godine, od ukupnog broja krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, na štetu mladih izvršeno je 38 odsto. U 2013. godini, izvršeno je 51 krivično delo trgovine ljudima, na štetu lica starosti od 15 do 30 godina, medju kojima je 25 osoba ženskog pola", naveo je Beširi a preneo LDP.

On je dodao da je LDP 2010. godine, posle nereda na Paradi ponosa i ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona, podneo predlog Skupštini Beograda za izradu i usvajanje Strategije o bezbednosti u glavnom gradu.

"Usled nedostatka političke volje, nije došlo ni do predloga teksta strategije, a sedam godina kasnije i dalje ne postoji nijedan dokument koji se specifično bavi bezbednosnom situacijom u prestonici", kazao je Beširi.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track