"BOJ NA MIŠARU JE DOBIJEN": Apsolutna pobeda Nove stranke na izborima u mesnim zajednicama u Šapcu
Foto: Dragan Kadić

Osvojili duplo više glasova od SNS

"BOJ NA MIŠARU JE DOBIJEN": Apsolutna pobeda Nove stranke na izborima u mesnim zajednicama u Šapcu

Izbori 2018. -

ŠABAC - Kandidati Nove stranke ostvarili su ubedljivu pobedu na izborima u mesnim zajednicama Mišar i Orašac u Šapcu, održanim u nedelju.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Apsolutnom većinom osvojenih glasova, u Mišaru su "potukli" kandidate Srpske napredne stranke, koji su, kao drugoplasirani, imali čak upola manje glasova od liste Nove, saopšteno je iz ove političke organizacije.

U mesnoj zajednici Mišar svih devet članova Saveta MZ tokom naredne četiri godine biće članovi Nove stranke koji su nastupili na listi „Za lepši Mišar", a u MZ Orašac četiri od ukupno sedam članova Saveta izabrani su sa liste Nove stranke. Broj glasova koji su ostvarili kandidati sa liste „Za lepši Mišar" je 357, dok su kandidati Srpske napredne stranke osvojili tek 186 glasova.

foto: Promo

Šef izbornog štaba Nove stranke u Orašcu i Mišaru bio je Aleksandar Simić.

Da je ponosan rezultatima istakao je i lider Nove stranke Zoran Živković koji se oglasio na svom Tviter nalogu.

foto: Zorana Jevtić

"Boj na Mišaru je dobijen", napisao je Živković, dok su se ispod njegovog posta nizale čestitke korisnika društvenih mreža i ocene da je mnogo bolje krenuti od lokala, kao u navedenom primeru, nego "bistriti" visoku politiku.

Nova stranka se zahvaljuje građanima Mišara i Orašca na ukazanom poverenju, a ostvareni rezultat obavezuje da to poverenje tokom naredne četiri godine nipošto ne iznevere, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: Ilustracija/Dragan Kadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track