BEZ RUKAVICA: Postanite novinar Nove, raširite krila, lešinari!
Foto: Shutterstock

bez rukavica

BEZ RUKAVICA: Postanite novinar Nove, raširite krila, lešinari!

Lični stav -

Ako ste već otrovali komšijinog psa, Tviter vam je blokirao nalog zbog rasizma i govora mržnje, a u realnom svetu vas preziru, ne očajavajte! Na ovom svetu još postoji mesto gde nećete morati da krijete svoju tamnu stranu, naprotiv - dočekaće vas raširenih ruku. Postanite novinar portala Nova.rs!

U nedelju pre podne poginuo je u saobraćajnoj nesreći Branko Gogić (45), otac dvoje dece i visoki funkcioner SDPS, partije na čijem je čelu Rasim Ljajić. U prvim vestima na portalu Nova.rs saopšteno je ovim redom: da je u nesreći povređen Rasim Ljajić; da je poginuo Branko Gogić; da je supruga preminulog novinarka RTS Nada Gogić; da je to ona novinarka koja je u emisiji sugerisala Ivici Dačiću da napadne Ðilasa.

Dakle, manite se komšijskih pasa, neki će vas ujesti. Idite u Nova.rs i sasvim bezbedno se iživljavajte do mile volje! Ne čuvajte zlo u sebi, nije zdravo! Ispljunite ga, osećaćete se bolje, i još ćete biti plaćeni za to!

Beograd je mali grad, u njemu sve se zna... Novinari srednje i starije generacije, sa iskustvom iz mnogih redakcija, između ostalog i iz naše, svakako nisu ovo pisali. Ta vest, tako sramno sročena, delo je nove generacije žurnalista, odrasle u atmosferi oštrih političkih podela s jedne strane i rijalitija s druge.

U medije nam pristižu talibani, naučeni da sve osim rukovodstva svoje stranke smatraju „neprijateljima“, „zlom“, „slugama režima“, „radnicima Udbe“ i vaspitani da one u kojima vide protivnike udaraju šakom u glavu, nogom u jaja, dave, lepe šlajm na lice... jer prave kazne nema, osim fiktivne diskvalifikacije i kazne koja će biti oproštena u sledećem krugu.

Ti fanatici kojima je rečeno da su poslednja odbrana demokratije i ljudskih prava nemaju problem sa elementarnom logikom: oni će se zakleti da su protiv rasizma, ali neće videti rasizam u kolumni Marka Vidojkovića o Romima i izborima. Zato što je Marko Vidojković s njihove strane rova.

Talibani neće primiti krv nevernika ni kad im je život ugrožen, a ovi fanatici vodili su rat protiv vakcina zato što su „Vučićeve“!

Ali ne možeš čoveku isprati mozak da mu ne ispereš i dušu! Otuda onakva vest o pogibiji Branka Gogića...

Jer, svesti novinarku sa dvadesetogodišnjom karijerom na nekog ko je Dačiću sugerisao da napadne Ðilasa je (za novinare Nova.rs koji neće sami shvatiti, sledeće osobine su poređane od manje ružnih ka ružnijim): 1. nekolegijalno; 2. bezobrazno; 3. nisko; 4. podlo. A učiniti to u trenutku kad je suprug te novinarke i otac njene dece poginuo je - pa, prosto... neljudski.

Istini za volju, tako je lakše živeti: kad ujutru otvoriš oči, ne moraš da donosiš odluke, ni da praviš izbore, znaš šta ćeš ceo dan da radiš. Onda pljuneš, pa zapevaš, i tako ceo dan...

A nagrada je što će jednom na izborima pobediti tvoji.

Sedamdeset dve device u dženetu nekome izgleda primamljivije, ali ovo su novinari Nove.rs.

N. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track