PUTIN NADAHNUO RUSE: Domaćin pregazio Saudijsku Arabiju na otvaranju Mundijala (VIDEO)
Foto: Reuters/AP

svetsko prvenstvo

PUTIN NADAHNUO RUSE: Domaćin pregazio Saudijsku Arabiju na otvaranju Mundijala (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Reprezentacija Rusije je na otvaranju Mundijala pobedila ekipu Saudijske Arabije rezultatom 5:0.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je pre početka prvog meča na Mundijalu održao govor i pružio moćnu podršku svojoj reprezentaciji.

Reprezentacija Rusije slavila je u prvom meču na Mundijalu. Rusija je savladala reprezentaciju Saudijske Arabije rezultatom 5:0, a golove su postigli Gazinski, Čerišev čak dva, Zjuba i Golovin u poslednjem minutu meča.

Rusi su bili dosta bolji protivnik tokom meča. Brzo su postigli prvi gol, dok je drugi pao samo minut pre velikog odmora. Mnogi bi rekli idealno vreme za golove.

U nastavku tempo igre je značajno opao. Domaćini su postigli treći gol i praktično već tada rešili pitanje pobednika.

Kada su svi mislili da je gotovo i dok je ceo stadion čekao samo poslednji sudijski zvižduk, Rusi su postigli dva brza. Najpe prelep gol Čeriševa, a onda i magija iz slobodnjaka Golovina.

Danas više nema mečeva iz Rusije na programu.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

94. minut - GOOOOL - Golovin iz slobodnjaka pogodio za ubedljivu pobedu domaćina. Posle faula Golovin je namestio loptu i pogodio u same raklje gola Saudijaca.

1 / 4 Foto: reuters

91. minut - GOOOOL - Čerišev postiže sjajan gol. Ovo je njegov drugi gol na meču. Ušao je sa klupe i postigao čak dva gola. Da podsetimo, Džagoev je izašao iz igre zbog povrede mišića.

1 / 5 Foto: reuters

87. minut - Prvi žuti karton na meču i na ovom Mundijalu dobio je Golovin.

85. minut - Na meču je dosta opao tempo igre. Svi čekaju da se meč privede kraju.

71. minut - GOOOOL - Zjuba. Artem je ušao u igru pre samo minut i odmah je postigao gol. Ubacio je loptu sa strane Golovin, a Zjuba je glavom u svom stilu pogodio mrežu.

1 / 6 Foto: Reuters

70. minut - Iz igre je izašao Smolov, u igru je ušao Artem Džuba.

68. minut - Šutnuo je Golovin, odbranio je golman, naleteo je Smolov, ali je golman ponovo bio na visini zadatka.

foto: reuters

63. minut - Prva izmena u nastavku, u igru ulazi Fahad. Izmenu su izvršili nakon toga i Rusi. Izašao je Semedov, ušao Kaizajev.

55. minut - Najbolja šansa na meču za Saudijce, ali posle centaršuta El Faraž je loptu glavom poslao na tribine. Gosti su najopasniji iz prekida.

foto: reuters

52. minut - Semedov je opalio iz kontre, ali lopta je prešla daleko preko prečke. Fernandez je bio ljut što mu ovaj nije dodao jer je utrčao po drani i bio je sam. Izvinio mu se Fernandez. Bila je ovo prva prilika u nastavku.

46. minut - Startovalo je drugo poluvreme utakmice.

foto: Reuters

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završeno je prvo poluvreme prve utakmice na Mundijalu.

41. minut - GOOOOOOL - ČERIŠEV. Rus je ušao sa klupe umesto povređenog Džagoeva. Domaćin je iskoristio grešku Saudijaca, povukao je Semedov, dodao Čeriševu, a on maestralno zalomio dva igrača i opalio pod prečku.

foto: reuters

40. minut - Rusi čuvaju prednost i priliku traže iz kontranapada.

35. minut - Sjajna prilika za Ruse. Imali su kontranapad, pao je u šesnaestercu napadač domaćina, ali sudija je samo odmahnuo rukom.

foto: Reuters

28. minut - Opalio je Salem sa ivice šesnaesterca, ali lopta je otišla nebu po oblake. Posle gola Rusa tempo igre je drastično opao.

foto: reuters

23. minut - Teška poverda Alana Džagoeva. Samo je trčao i pao na zemlju. Delujue da je povreda butnog mišića. Na teren je umesto njega ušao Denis Čerišev.

21. minut - Prva prava prilika za Saudijce. Lopta je ubačena sa leve strane, ali je na vreme reagovao štoper Rusa, koji je prosledio u korner. Priliku je imao najbolji strelac Saudijaca Muhamed Alsahavi.

foto: Reuters

12. minut - GOOOOOOL - Gazinski je doveo Rusiju u prednost. Ovo je prvi gol na Mundijalu. Posle kornera lopta je izbačena iz šesnaesterca. Na nju je naleteo Zobnin koji je vratio u šesnaesterac, na nju je naleteo Gazinski i glavom loptu prosledio u mrežu.

1 / 6 Foto: reuters

11. minut - Nova prilika za domaćina. Šutnuo je Džagoev, ali lopta je pogodila igrača i otišla u korner.

foto: reuters

7. minut - Prva prilika na meču. Smolov je prošao sa desne strane i loptu zavrnuo u sredu, opalio je Džagoev, ali je na vreme uklizao Havsavi i sprečio vođstvo domaćina.

foto: reuters

3. minut - Prvi korner na meču imali su Rusi. Dosta konkretnije su ušli u ovaj meč domaćini, ali još bez rezultata.

foto: reuters

1. minut - Utakmica je upravo počela.

foto: reuters

SASTAVI:

RUSIJA (4-2-3-1): Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov - Gazinski, Zobnin - Samedov, Golovin, Dzagoev - Smolov

SAUDIJSKA ARABIJA (4-2-3-1) : Al Majuf – Al Buraik, Os. Havsavi, Om. Havsavi, Al Šahrani – Al Faraž, Otajf – Al Šehri, Al Jasim, Al Davsari – Al-Šahlavi

Rusija je na ovom Mundijalu domaćin, pa će po kladionicama biti i favorit.

Rusija je kao domaćin Mundijala automatski postala prvi učesnik ovog Svetskog prvenstva, dok je Brazil bio drugi po redu.

Fudbaleri domaćina nisu trenutno u dobroj formi. Doživeli su svih šest poraza u isto toliko poslednjih mečeva. Poslednju pobedu upisali su prošle godine, tačnije sedmog oktobra, kada su u prijateljskom meču bili bolji od Južne Koreje rezultatom 4:2. Na Kupu Konfederacija, kao probu pred Mundijal, upisali su jednu pobedu i dva poraza.

Saudijska Arabija je u malo boljoj formi. Oni su poraženi u poslednja tri susreta, a pobedu su upisali u prijateljskom meču protiv ekipe Grčke rezultatom 2:0.

Ove dve reprezentacije se sastaju po prvi put u istoriji.

Kurir sport

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track