SVEMOĆNI RONALDO ZAUSTAVIO FURIJU: Het-trik Kristijana za remi Portugala i Španije (VIDEO)
Foto: reuters

ludnica

SVEMOĆNI RONALDO ZAUSTAVIO FURIJU: Het-trik Kristijana za remi Portugala i Španije (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Fudbalske reprezentacije Portugala i Španije odigrale su večeras u Sočiju nerešeno 3:3, u utakmici prvog kola Grupe B na Svetskom prvenstvu.

Portugal je poveo u četvrtom minutu golom Kristijana Ronalda iz jedanaesterca, a izjednačio je Dijego Kosta u 24. Novo vodjstvo Portugalu Ronaldo je doneo golom u 44. minutu, a ponovo je izjednačio Kosta u 55.

minutu. Španija je povela golom Nača u 58. minutu, a bod evropskom prvaku doneo je Ronaldo, golom iz slobodnog udarca u 88. minutu.

U prvoj utakmici u Grupi B, Iran je ranije danas pobedio Maroko sa 1:0.

Španiju je sa klupe predvodio Fernando Jero, koji je pre dva dana zamenio Djulena Lopetegija, koji je dobio otkaz.

Aktuelni šampion Evrope Portugal poveo je u četvrtom minutu golom Ronalda iz penala, koji je dosudjen nakon što je na njega startovao Načo. Ronaldo je poslao golmana Davida De Heu u suprotnu stranu i postigao gol, čime je postao četvrti igrač u istoriji koji je postigao golove na četiri svetska prvenstva.

Pre njega to su učinili Uve Zeler, Pele i Miroslav Klose.

Španija je zapretila u 10. minutu kada je Silva bio neprecizan iz poluvoleja posle dodavanja Koste. U 21. minutu Portugal je dobro krenuo u kontranapad, Ronaldo je prošao po levoj strani, ali se umesto da šutira odlučio se za dodavanje do Gedeša Hedesa, koji se nije dobro snašao.

Španci su izjednačili tri minuta kasnije. Kosta je uzeo loptu u duelu sa Pepeom, oslobodio se dvojice protivničkih igrača i postigao gol. Portugalci su smatrali da je Kosta napravio prekršaj nad Pepeom, ali je posle pregledanog snimka priznat gol.

Ekipa Fernanda Jera mogla je da povede u 26. minutu, kada je Isko pogodio prečku, ali je lopta pala na gol liniju. Španija je posle toga preuzela inicijativu, ali je Portugal postigao gol minut pre kraja prvog poluvremena.

Ronaldo je šutirao sa ivice šesnaesterca, a De Hei je lopta prošla kroz ruke i otišla u mrežu.

U 55. minutu Španija je izjednačila, posle centaršuta Silve, Serhio Buskec je loptu spustio glavom pred sam gol, gde je Kosta sačekao i poslao u mrežu. Tri minuta kasnije Španija je povela lepim golom Nača, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca. Lopta je pogodila stativu i odbila se u mrežu, pa se Načo na neki način iskupio za napravljeni penal na početku utakmice.

U 71. minutu dobru šansu propustio je Kosta, pošto je posle dobre kombinacije Silve i Djordija Albe, šutirao pored gola.

Pike je u 87. minutu napravio prekršaj nad Ronaldom i dosudjen je prekršaj, a kapiten Portugala je postigao gol sa 20-ak metara iz slobodnog udarca, nakon što je prebacio živi zid.

To je bio Ronaldov 51. het-trik u karijeri.

Do kraja utakmice nije bilo šansi, pa su jedni od najvećih favorita za osvajanje turnira osvojili po bod i nalaze se iza prvoplasiranog Irana na tabeli.

U drugom kolu u Grupi B, Portugal će 20. juna igrati protiv Maroka, a Španija protiv Irana.

TOK MEČA:

Drugo poluvreme

89. minut - GOOOOL - RONALDO IZ SLOBODNJAKA IZJEDNAČUJE REZUKLTAT.

86. minut - Silva je izašao iz igre, u igru je ušao Lukas vaskez.

83. minut - Tempo igre drastično opao. Španija bez ambicije, Portugal bez ideje.

77. minut - Iz izgre izlazi dvostruki strelac Košta, u igru je ušao Lago Aspas.

71. minut - Nova prilika za Koštu, malo je falilo da Brazilac ponovo postigne gol.

59. minut GOOOOOOOOL 3:2 Naćo! Španac je porihvatio odbijenu loptu na 18 metara od gola i odlično šutirao. Lopta je kao u bilijaru pogodila stativu gola Španije i završila u mreži

foto: Reuters

55. minut GOOOOOOOOOOL 2:2 Dijego Košta! Španci su izveli slobodan udarac. Inijesta je izveo prekid, a Buskets glavom pronašao Koštu, koji je sa nekoliko metara pogodio gol.

foto: Reuters

52. minut- Španci drže loptu šampioni sveta iza 2010. godine, ali ne uspevaju da za sada dođu do dobrih pozicija za šut.

46. minut - Utakmica je nastavljena

foto: Reuters

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

44. minut - GOOOOOL - RONALDO. Ronaldo je uzeo loptu na nekih 20 metara od gola, namestio se opalio. Lopta je išla po zemlji, ali De Hei je prošla kroz ruke i ušla u gol. Sramota golmana Mančestera.

42. minut - Novi šut Španaca. Silva je uposlio Iska, ovaj je na prvu opalio iz okreta, ali Rusi Patrisio je bio na visini zadatka.

39. minut - Buskec je udario loptu glavom posle kornera koji je izveo Silva, ali lopta je otišla daleko preko gola.

foto: Reuters

35. minut - Odlična prilika za Španiju. Iniesta je primio loptu na ivici peterca, opalio po zemlja, a ona je prošla samo koji milimetar pored leve stative gola Portugalije.

foto: Reuters

33. minut - Španija na sve način pokušava da preokrene rezultat. Imaju mnogo veći posed lopte i dosta su konkretniji.

28. minut - Nova šansa sa Španiju iz prekida. Šutnuo je sa desne strane i pogodio u živi zid, tačnije u nos Ronalda.

foto: Reuters

23. minut - GOOOOL! Dijego Košta. Magija rođenog Brazilca. Košta je ušao sam u šesnaesterac, zalomio dva igrača i pogodio ispod ruke Ruija.

11. minut - Tempo igre posle ranog gola je drastično opao.

foto: reuters

4. minut - GOOOOL - RONALDO SA PENALA. Portugalac je oboren u šesnaestercu već u prvom pravom napadu na meču. Ronaldo je uzeo loptu, stavio na belu tačku i pogodio rutinski u levu stranu gola De Hee.

foto: reuters

1.minut - Utakmica je počela.

foto: Reuters

SASTAVI:

Portugalija (4-1-3-2): Rui Patrisio – Sedrik, Pepe, Žoze Fonte, Gereiro – Karvaljo – Bernardo Silva, Mutinjo, Bruno Fernandeš – Ronaldo, Guedeš;

Španija (4-2-3-1): De Hea – Naćo, Pike, Ramos, Alba – Buskets, Koke – Silva, Isko, Inijesta – Kosta.

Reprezentacija Španije se trenutno nalazi u velikoj krizi. Uzdrmani su promenom selektora koji ih je napustio samo dva dana pred start Mundijala. Novi šef struke postao je Fernando Jero, bivši igrač Real Madrida.

Portugalija je u malo boljem raspoloženju dočekala ovaj meč. Nalaze se u odličnoj formi, a u kvalifikacijama su bili veoma dominantni. Ovu selekciju je uzdrmala današnja vest u kojoj je Ronaldo osuđen na dve godine zatvora. Koliko je Kristijana to lično pogodilo, saznaćemo večeras.

Ove selekcije su se sastajale već nekoliko puta, pre svega na velikim takmičenjima. Čak pola njihovih duela okončano je nerešenim rezultatom. Da li će se tradicija i večeras nastaviti.

Kurir sport

Foto: reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track