UPOZNAJ MASTER CHEF KONCEPT: Dimitrije Acevski gost akcije “Doživi prventsvo” u Ušće SC (KURIR TV)
Foto: Kurir

MALE TAJNE VELIKOG KUVARA

UPOZNAJ MASTER CHEF KONCEPT: Dimitrije Acevski gost akcije “Doživi prventsvo” u Ušće SC (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

U okviru velike akcije “Doživi prvenstvo”, koja će trajati sve do kraja Svetskog prvenstva u fudbalu Kurir je u UŠĆE SC javnosti predstvio mladog i talentovanog kuvara Dimitrija Acevskog.

Sa svega 25 godina on je Izvršni kuvar restorana „44 Parallel“, koji je prepoznat od strane udruženja Master Chef, kao sakriveni dragulj koji je deo hotela „Metropol Palace“.

Ovaj restoran ima tri Master Chef zvezdice, a Dimitrije vodi tim od 26 kuvara i 11 perača posuđa. Kaže kako je veoma mlad počeo da kuva: - Počeo sam da kuvam između 12 i 14 godine i želja mi je bila sa se popnem na sam vrh srspkog kulinarstva. Sa svojim timom i dana dana radim od 12 do 16 sati dnevno i to je jedini način da se uspe. Raditi puno i odgovorno. Individualan uspeh u ovom poslu ne postoji, sve je timski rad. Kaže kako je kuvanjem počeo da se bavi još sa sedan godina, pošto je često ostajao sma kod kuće. - Sve je počelo tako sto sam sa sedam godina morao sam sebi da spremam hranu jer je moja majla morala da dežura. Tad sam imao jedno viđenje kuvanja, ato se u mnogome razlikuje od onoga što danas znam o kulinarstvu.

Za uspeh i veliki broj Master Chef zvezdica potrebno je puno toga: - Na prvo mestu dobra hrana, odličan eneterijer, dobra prilaznost, cenovna politika, usluga, ali to ne sme da bude na mesec ili dva, sve to mora da bude kvalitetno uvek i na jednako viskom nivou svaki dan. Mi immao tri zvezdice i to je vrh u kulinarstvu kada govorimo o regionu. Nije nužno da se dobija zvezdica za zvezdicom, moguće je odmah dobiti tri zvezdice, kao najviši stepen, ako zadovoljite sve ono što standardi Master Chef udruženja zakjtevaju. Dimitrije kaže kako se srpsko kulinarstvo u mnogome popravilo u polsednjih par godina: - Srpska kuhinja je dobila na ekspanziji u prethodne dve godine. Jako napredujemo i danas je retkos da se, kao kod nas, jede tako sveža i zdrava hrana. Naravno, promenio se i odnos prema dobavljačima. Danas srpski dobavljači mnogo bolje slušaju šta su zahtevi tržišta, tako da je i domaći proizvod sve više zastupljen i u našoj kuhinji i u drugim restoranima. Moja ideja je da sve sto možemo proizvedemo u našoj zemlji i da naši ljudi budu najveći snadbevači restorana. Ipak, tu je i ono što se zove cenovna politika i moja uloga je, između ostalog, i da pomirim te dve stvari. I dans verujem kako sve ono što će am se naći na tanjiru mora biti mala umetnost i da mora biti napravljeno od na najbolji mogući način od najboljih mogućih namirnica.

foto: Kurir

Pored posla u velikom i uspešnom beogradskom restoranu Dimitrije je napravio i ono što zove “Kuhinjskom brigadom”. - Tu brigadu čine većinom ljudi mojih godina koji veruju da ćemo ubrzo doći na sam vrh svetskog kulinarstva i verujemo da je kuvanje jedan od najboljih načina da se mladi ljudi sklone sa ulice. Ako neko nije uspeo u školi, nije završio fakultet ili nisu uspeli u nečem drugom, ugositeljstvo je pravi odgovor za njih. To je nešto u čemu mogu da uspeju i naš cilj je da svake godine osposobimo što više mladih ljudi koji će postati pravi i odgovorni ugostitelji, koji uživaju u svom poslu.

Kuvajte sa najboljim!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track