SELEKTOR ŠVAJCARSKE SUMIRAO UTISKE POSLE BRAZILA: Nejmar nije bio meta, teško i protiv Srbije!
Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

VLADIMIR PETKOVIĆ ZADOVOLJAN

SELEKTOR ŠVAJCARSKE SUMIRAO UTISKE POSLE BRAZILA: Nejmar nije bio meta, teško i protiv Srbije!

Mundijal 2018 -

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković izjavio je da je prezadovoljan izdanjem ekipe u remiju sa Brazilom (1:1) na Mundijalu, ali i da očekuje takođe tešku utakmicu protiv Srbije.

"Postoji manjak priznanja za Švajcarsku i šteta je što je tako, nadam se da će sada obratiti pažnju na nas. Protiv Brazila smo pokazali kvalitet... Sada nam predstoji da odmorimo i fokusiramo se na veoma tešku utakmicu protiv Srbije", rekao je Petković na konferenciji za medije u Rostovu.

Meč sa Švajcarskom biće istorijski. Kvota na pobedu Srbije je 2,85, a na trijumf bez primljenog gola čak 4,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Švajcarska.

Petković je odbacio optužbe da su Švajcarci namerno pravili oštre faulove na najboljem brazilskom fudbaleru Nejmaru, iako su zbog njih, upravo na zvezdi Pari Sen Žermena, žute kartone dobili Stefan Lihštajner, Valon Behrami i Fabijan Šar.

"Mnogi od duela sa Nejmarom su bili "čisti". Imali smo dosta izlazaka "jedan na jedan" sa Nejmarom, a jedan od zadataka je bio da ga neutrališemo. Moram da podsetim da Brazil ima pregrešt vrhunskih igrača. Bilo je previše kartona, nisam video toliko teških faulova", smatra Petković koga demantuje podatak da je Nejmar fauliran čak 10 puta, što še nije desilo od 1998. godine na Svetskim prvenstvima.

Utakmica između Švajcarske i Srbije, koja je lider E grupe zbog pobede nad Kostarikom 1:0, igra se u petak u Kilinjingradu.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Slavlje srpskih navijača na Trgu Nikole Pašića posle gola Aleksandra Kolarova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track