FEŠTA U SAMARI: Srpski kuvar spremio pljeskavicu tešku 50 kilograma!
Foto: Reuters

U ČAST POBEDE

FEŠTA U SAMARI: Srpski kuvar spremio pljeskavicu tešku 50 kilograma!

Mundijal 2018 -

U glavnom gradu regiona, Samari pripremljeno je ogromno srpsko nacionalno jelo. Prema ideji vlasnika restorana, ono je trebalo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

Šef kuvar Stefan iseckao je nekoliko desetina kilograma mesa i napravio ogroman roštilj u blizini Trga Kujbiševa, gde se održava festival navijača FIFA.

​„Recept za pljeskavicu čuva se u strogoj tajnosti. Mi je pripremamo od sveže jagnjetine i govedine, uz dodatak specijalnih začina, soli i bibera. Jelo je odlično uz salate. Takođe se može koristiti kao sastavni deo hamburgera“, objasnio je kuvar.

Ogromna pljeskavica stavljena je na roštilj. Istina, meso se malo smanjilo pri pečenju, ali pljeskavica je ipak postavila svetski rekord po težini — iznosila je 50 kg. Prethodni rekord bio je 42 kg.

Jelo je pripremljeno u čast pobede reprezentacije Srbije nad Kostarikom. Na stadionu „Samara arena“ održan je prvi u istoriji grada meč Svetskog prvenstva u fudbalu. Jedini gol u meču postigao je kapiten srpske reprezentacije Aleksandar Kolarov.

kurir.rs / Sputnik.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda dovodi još dva ozbiljna pojačanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track