NAJVEĆI SKANDAL MAJSTORI MUNDIJALA: Njih su sa svetskih prvenstava poslali kući! Na crnoj listi i fudbalska legenda
Foto: AP

doping, svađe, sukobi

NAJVEĆI SKANDAL MAJSTORI MUNDIJALA: Njih su sa svetskih prvenstava poslali kući! Na crnoj listi i fudbalska legenda

Mundijal 2018 -

Mediji prenose da je selektor Hrvatske poslao kući Nikolu Kalinića, jer je odbio da kao rezerva uđe tokom meča sa Nigerijom, navodno zbog bolova u leđima.

No, ovo nije prvi put da igrač bude isključen sa Mundijala, a razlozi su raznoliki.

Škot Vili Džonston pao je na doping testu na SP u Argentini 1978. godine, a navodno je zabranjene supstance uzeo kroz lek protiv alergija na polen.

Sve vreme je tvrdio da je nedužan.

Dijego Maradona vraćen je sa SP 1994.godine u Americi, samo nakon dva meča, jer je na doping testu bio pozitivan na efedrin. Kasnije je tvrdio da mu je supstancu greškom kupio i dao trener.

foto: Reuters

Roj Kin, bivši irski reprezentativac poslat je kući sa Mundijala 2002, čiji su domaćini bili Japan i Južna Koreja. On je mao sukob sa selektorom, koji je tvrdio da ne može da trpi taj nivo agresivnosti u komunikaciji, pa ga je otpustio iz nacionalnog tima.

foto: AP

Nikolas Anjelka dobio je "šut-kartu" sa Mundijala 2010. jer je u poluvremenu utakmice koju je Francuska igrala sa Meksikom, napravio incident sa selektorom. On je odbio da se izvini zbog svog ponašanja, a igrači su odbili da se pojave na sledećem treningu, kao znak protesta zbog njegovog ponašanja.

foto: AP

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda dovodi još dva ozbiljna pojačanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track