EKSKLUZIVNO ZA KURIR IZ UŠĆA Milojko Pantić: Evo šta može da se desi u meču Srbije i Švajcarske! (KURIR TV)
Foto: Printscreen

doživi prvenstvo

EKSKLUZIVNO ZA KURIR IZ UŠĆA Milojko Pantić: Evo šta može da se desi u meču Srbije i Švajcarske! (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Gostujući u emisiji Doživi prvenstvo Kurir TV, sportski komentator Milojko Pantić je rekao da razume zašto na startu Mundijalča nema mnogo golova.

"Ovo prvenstvo je možda najbolje po organizaciji. Dobrivoje Tanasijević, koji je bio na meču sa Kostarikom, kaže da nije mogao da veruje da je Rusija tako dobro organizovala prvenstvo.

Za sada pada malo golova. Pitao sam, mnogi kažu da je lopta kojom se igra mekana. Mada to je teže golmanima, ne napadfaču. Mislim da je umor u pitanju i da će se asovi osvežiti kako prvenstvo bude odmicalo. To je odgovor na sva dosadašnja iznenađenja. Uz to ima i kalkulacija, jer je očigledno da neko želi nekoga da izbegne. Pre svega mislim na Brazil i Nemačku.

Takmičenje po grupama je mini liga. Ne bih se iznenadio da upravo sutra na duelu Srbija - Švajcarska prvi put na Mundijalu u Rusiji vidimo meč bez golova. " rekao je Milojko Pantić

On je zatim govorio o duelu ekipama Argentine i Hrvatske.

"Argentina ima velikog Mesija. Četvrti put on pokušava da osvoji Mundijal. Leo u reprezentaciji mora da radi za tim, a to nije navikao, jer u klubu jasno zna koja mu je uloga. Možda je i trener problem, jer on ne ukalapa Mesija sa igrom ostalih. Ja navijam za Hrvatsku, koja od kad smo se razdvojili ima međunarodni kontinuitet. Oni na sredimni terena imaju glavne vezne igrače Reala i Barselone, Mesija i Rakitića. Za njih je ovaj meč važan. Možda su Hrvatska i Belgija ekipe koje mogu da iznenade Brazil, Argentinu, Nemačku i Španiju.

Hrvatska je uigranija, a selektor Dalić je iz ekipe izbacio centarfora koji bi mogao da igra u svakom tiimu. Dalić je uradio nešto što Miljan Miljanić nijekada mu je predlagano da iz ekipe odstrani Šurjaka. Miljan je voleo sve fudbalere, emotivno je bio vezan za njih i nije poslušao savet predsednika Tomaša Tomaševića.

Uz to Hrvati imaju nacionalni navboj, koji mi nemamo. Ako bi to poredili mi imamo gubitak identiteta. Mi ne znamo da li smo partizani ili četnici, zvezdaši ili partizanovci, uvek smo podeljeni... "

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track